Anasayfa > Blog > Html5 Oyun Nedir?

Html5 Oyun Nedir?

Tarayıcıların geldiği nokta ve teknolojik gelişmelerle hayatlarımıza giren Html5 oyun nedir? Gelin birlikte öğrenelim.

Html5 oyun, internet tarayıcılarının flash player desteklerini azaltacaklarının duyulmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni bir oyun türüdür. Html5 aslında bir yazılım türüdür, bu yazılım türünde çalışabilecek şekilde yazılabilen oyunlara da Html5 oyunlar denilmektedir.

Flash playerların üzerindeki desteğin kalkması teknolojik olarak işleri çıkmaza sokacağı düşünülmekteydi. Birçok oyun özellikle tarayıcılarda Flash desteği sayesinde çalışabiliyordu. Geliştiricilerin ve oyun sitelerinin aklında da bundan kaynaklı oluşan bir soru işaretinin olduğunu söylemek hiç zor değil.

Oyun Motoru Nedir?

Ancak bu noktada Html5’in yetişmesi teknolojik anlamda oldukça iyi bir gelişmeydi. Eski nesil oyunların neredeyse tamamı bu şekilde de çalışılması için port edilebiliyordu. Bu sayede websiteleri de geliştiriciler de eski oyunlarını bu şekilde oyuncularla buluşturmaya devam edebildiler. Ayrıca bu yolun flash player’a göre sunduğu avantajları da unutmamak lazım. Bilgisayarlar için en baştan kurulması gereken yazılımlara ve sancılı süreçlere Html5 sayesinde gerek kalmamakta, günümüzün modern internet tarayıcıları oyunların çalışması için yeterli olmaktadır.

Platform Oyunu Nedir?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir