Anasayfa > Blog > İki Adımlı Doğrulama Nedir? Ne İşe Yarar?

İki Adımlı Doğrulama Nedir? Ne İşe Yarar?

Bir güvenlik protokolü olarak karşımıza çıkmasıyla tanıdığımız iki adımlı kimlik doğrulama nedir ve ne işe yarar? Gelin anlatalım.

İki Adımlı Doğrulama, diğer bir adı olan İki Adımlı Kimlik Doğrulama olarak da bilinen bir güvenlik duvarı protokolüdür. Bu protokolde kullanıcının yalnızca şifresiyle hesabına erişimi engellenir. Şifresini giren kullanıcının e-posta, ek uygulama ya da SMS gibi yollarla girişini onaylaması gerekir. Bu sayede kullanıcıların hesap güvenliği daha çok garanti altına alınmış olur.

Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

İki Adımlı Doğrulama Nedir? Nasıl Çalışır?

Ekstra güvenlik istediğiniz hesaplarınızda açmanızı tavsiye ettiğimiz iki adımlı kimlik doğrulama sistemi ‘hack’ gibi yollarla ele geçirilmeye çalışılan hesaplarınızı korumak için bir yoldur. Bu yolla kişi şifrenizi ele geçirse dahi, erişim için farklı hesaplarınıza gönderilen koda da sahip olması gerekir. Bu kodlar kimi zaman diğer uygulamalara gönderilir, kimi zaman e-posta adresinize, kimi zamansa SMS yoluyla telefonunuza.

Pop-up Nedir?

Ne İşe Yarar?

Günümüzde art niyetli insanların hesaplarınıza yönelik yürüttüğü pek çok hesap kırma çalışması olabiliyor. Bunu yapıyorlar çünkü verilerinizle maddi gelir sağlama şansları bulunuyor. Bu yöntemler arasında sizin bilgilerinizi ele geçirmek için SPAM posta gönderimi de bulunuyor, şifrenizin defalarca denenmesi de… Eh tüm çalışmaları şifrelerinize yönelik olduğu için, ikinci bir adım karşılarına çıktığında el mahkum vazgeçiyorlar. İşte bu yüzden hesap güvenliği için oldukça önemli ve işlevsel bir şeydir bu protokol.

Umarız yazımız yeterince yardımcı olabilmiştir. Sonraki içeriklerimizde görüşene kadar, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir