Anasayfa > Teknoloji Haberleri > İlk İndirme Servislerinden Tucows Downloads Kapatıldı

İlk İndirme Servislerinden Tucows Downloads Kapatıldı

1990’ların ve 2000’li yılların başlarının efsanevi sitelerinden Tucows Downloads da internete veda etti. Platform yayım hayatını sonlandırdı.

Bir domain kayıt şirketi ve sitesi olan Tucows’un altında hizmetine bugüne kadar devam etmeyi başarabilen Tucows Downloads bugün itibariyle yayım hayatını noktalandırdı. Projenin asıl sahibi olan Tucows’a göre eskimiş altyapısıyla bu site hem bir güvenlik zafiyeti oluşturuyor, hem de bakım maliyetleri nedeniyle şirketin yenilikçi adımlarının önünü kesiyordu.

Tucows, sitenin ziyaretçilerine uzun bir bilgilendirme metni paylaşmayı da eksik etmemiş. Metnin İngilizce aslına buradan ulaşabilirsiniz. Metinde konunun teknik detaylarına da değinilmiş ve kullanıcılar bilgilendirilmeye çalışmış. Metne göre servisin kapatılması 2016 yılından beri yönetimin ciddi olarak ele aldığı bir konuymuş. Neden bu kadar geciktiği ise bizim için de bir merak konusu oldu desek yanlış olmaz.

İnternet dünyasının klasikleşmiş markaları, bir noktadan sonra ancak ‘Mazi’ olarak hatırladığımız ve bazen ziyaret ettiğimiz siteler haline geliyorlar. Tucows Downloads’ın da kaderi, görebildiğiniz gibi benzer oldu. Kendisine internet kültürüne kattıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir