Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Instagram Müzik Özelliği Türkiye’ye Geldi

Instagram Müzik Özelliği Türkiye’ye Geldi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, hikaye kısmı için geliştirdiği özelliklere yeni bir tanesini daha ekledi. Artık hikayelerimizde, dinlediğimiz müzikleri eş dostla paylaşabileceğiz. 

Yurt dışında epey uzun süredir kullanılabilir olan özellik, ülkemize maalesef epey geç geldi. Tam 39 milyon şarkıdan istediğimizi hikayemizde paylaşmamıza olanak sağlayan özellik sadece müziği çalmakla kalmıyor. Şarkının sözlerini de şarkı ile senkronize bir şekilde hikayemizde paylaşabiliyoruz.

Müziği Arka Planda Açma Derdine Son

Ülkemizde popülerleşen hikaye kalıpları var adeta. Pek çok arkadaşımızın güzel manzara eşliğinde müzik paylaştığına şahit olmuşuzdur. Veya araba ile yolculuk ederken, hatta her ne kadar tehlikeli olsa da arabayı kullanırken radyodan sevdikleri bir yol şarkısını açar böylece yol manzarasını çeker ve hikayelerine atarlardı. Ülkemize yeni gelen bu özellik sayesinde artık bu zahmetten de kurtulacağız.

Instagram Müzik Özelliği Türkiye'ye Geldi

Müzik Özelliğini Nasıl Kullanacağız

Siz değerli okurlarımıza bu özelliği nasıl kullanacağımızı anlatmasak hata ederdik. Instagram müzik özelliğini tıpkı diğer özellikleri kullandığımız gibi kullanıyoruz. Öncelikle GIF, konu etiketi, anket gibi özellikleri kullandığımız menüyü açıyoruz. O menüden müziği seçiyoruz. Karşınıza müziği hikayenize nasıl ekleyeceğinizi belirten bir menü çıkıyor. Artık hikayelerinizde sevdiğiniz müzikleri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir