Anasayfa > Blog > Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels nedir yazımızla birlikte en büyük sosyal medyalardan birisinin bu yeni özelliğini yakından tanıyalım.

Reels, Instagram platformuna eklenen yeni bir video özelliği. TikTok’a benzer bu özellikle birlikte kullanıcılar için bir video akışı hazırlanıyor ve sunuluyor. En fazla 1 dakika olabilen bu kısa videolar dikey bir formatta izleyicilerle buluşturuluyor. Ana sayfa ya da keşfet akışına göre daha farklı bir sistemi olan bu paylaşım türünü gelin birlikte daha yakından tanıyalım.

YouTube Shorts Nedir?

Instagram Reels Özellikleri

Bu paylaşım yapısının birbirinden farklı pek çok özelliği buluyor. Bu özelliklerin en öne çıkanlarını maddeler halinde sıralayalım.

  • Video süresi maksimum 1 dakika olabilmekte.
  • Videolar takip ettiğiniz ya da etmediğiniz sayfalara ve kişilere ait sıralanabilir.
  • Sıralanan videolar ilgi alanlarınıza ya da ilk tıkladığınız videonun türüne göre sıralanmaya devam edebilir. Bu nedenle bazı kullanıcılar daha fazla kedi videosu görürken, bazı kullanıcılar daha sık yemek tarifiyle karşılaşabiliyorlar.
  • Videolar uygulamanın içerisinde çekilebiliyor ve basit montaj aşamalarına uğrayabiliyorlar. Instagram bu durum için kamera uygulamasını daha çok geliştirdi ve birçok efekti içerik üreticilerle buluşturdu.
  • Bu paylaşım türünde olsun ya da olmasın video içerikleri (kaydırmalı olarak paylaşılanlar hariç) açıldıklarında bir Reels akışı başlatırlar.
  • Kullanıcılar bu akışa yalnızca mobil cihazlardaki uygulamalardan erişebilirler. Masaüstü sitesi henüz bu akışı desteklemiyor.

Nereden Çıktı Bu Reels Videoları?

TikTok’un hızlı yükselişi buna sebep oldu diyebiliriz. Meta (Eski adıyla Facebook) zaten yükselişteki trendleri uygulamalarıyla buluşturmaya bayılan bir şirket. Daha önce Snapchat’in Snap özelliğini ‘Hikaye’ adıyla uygulamalarına eklediklerine şahit olmuştuk. IGTV özelliğinin de YouTube’un elinden kullanıcıları alabilmek adına ortaya çıktığını görmüştük. İşte bu içerik türü de tam bu sebeple aramıza katılmış gibi gözüküyor. Ancak tek sebep bu dersek haksızlık etmiş oluruz.

Instagram IGTV Nedir?

Rakip olarak pastadan çok büyük bir pay almayı başaran TikTok bir Çin uygulaması. Bundan rahatsız olan diğer kutup ABD yöneticileri büyük şirketleri bir araya getirerek rekabetin yükseltilmesi gerektiğini ve TikTok’un pazar payına müdahale edilmesi gerektiğini söylemişlerdi. İşte tam bu nedenle hem YouTube hem de Instagram tarafından yapılan atakları ve projeleri gördük diyebiliriz.

Umarız bu içeriğimiz Instagram Reels nedir sorusuna yeterli yanıtı vermeyi başarabilmiştir. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir