Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Intel Arc Ekran Kartı Modellerinde Madencilik Sınırlaması Bulunmayacak

Intel Arc Ekran Kartı Modellerinde Madencilik Sınırlaması Bulunmayacak

Intel Arc ekran kartı modelleri madencilik sınırlaması bulundurmayacak. Teknoloji devi konu hakkında açıklama yaptı.

Intel oyun odaklı Arc ekran kartlarını 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yeni model ekran kartları şirketin 1998’den bu yana grafik işlemcileri sektöründe attığı ilk adım olacak. Intel uzun bir süredir işlemciye entegre ekran kartları geliştiriyordu. Yeni modellerle beraber halihazırda süren AMD ve NVIDIA rekabetine yeni bir oyuncu katılmış olacak.

Diğer taraftan Intel arc ekran kartı modellerinde kripto para madenciliğine sınırlama koymayacak. Firmanın grafik ürünleri bölümünde yöneticilik yapan Roger Chandler konu hakkında bir açıklama yaptı.

“Yazılım kilitleri ve benzer sınırlamalar konusunda özel bir çalışmamız yok. Ürünlerimizi sadece madencileri hedef alan bir şekilde de tasarlamadık. Bu ürünler pazarda olacak ve isteyen herkes satın alabilecek. Kripto para madenciliğine sınır getirmek gibi bir hedefimiz ya da önceliğimiz bulunmuyor.”

Arc Alchemist ekran kartlarının yegane odak noktası ise oyunculuk olacak. Bu kararın madencilik yapanların lehine olduğunu söyleyebiliriz. Sektördeki bir diğer dev ise tamamen farklı bir yol izliyor.

NVIDIA Madenciliğe Özel Modeller Geliştirdi

Ekran kartı devi NVIDIA geçtiğimiz süreçte oyun ekran kartlarında kripto para madenciliğini sınırlama kararı almıştı. Stok problemi yaşayan üreticinin bu kararı ise ekran kartı bulamayan oyuncular tarafından olumlu karşılanmıştı. AMD ise ekran kartlarında benzer bir sınırlama bulundurmuyor.

Şirketin sözcüsü konu hakkında aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“Radeon kartlarımıza bir sınırlama getirmeyi planlamıyoruz. Modellerimiz zaten kazım yapma konusunda yüksek performans sunmayı hedeflemiyor.”

Intel Arc ekran kartı modelleri önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde piyasada olacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir