Anasayfa > Blog > İnteraktif Reklam Nedir? Oynanabilir Reklam Ne Demek?

İnteraktif Reklam Nedir? Oynanabilir Reklam Ne Demek?

Mobil sektörün canlanmasıyla hayatımızdaki yerini arttıran interaktif reklam nedir ve oynanabilir reklam ne demek?

İnteraktif reklam, kullanıcıyı etkileşime şevk eden bir pazarlama yöntemidir. Özellikle mobil uygulamalarda sıklıkla karşılaştığımız bu reklam modelinin bir diğer adı da oynanabilir reklam. Genellikle oyunların pazarlanması noktasında kullanılan bu reklam çeşidi oyunun kullanıcıya vaat ettiği eğlenceyi kısa bir özette derler. Örneğin idle oyunlar, gelişim hissini bu tip reklamlarla kullanıcıya aşılarlar ki oyuncu karşılaştığı bu yapımı indirmek ve oynamak istesin.

Idle Oyun Nedir?

İnteraktif Reklam Ne Avantajlar Sağlıyor?

Bu reklam türü yazılımda farklılıklar içerse de herhangi bir kullanıcıya video reklamlar sunmak kadar ucuz bir maliyetle hazırlanabiliyor. Tabii bir fark var ki ürünümüzle ilgili oynanabilir reklamlar hazırlamaya şevk oluyoruz. Bu reklam türünde geri dönüşler çok daha olumlu olabilmekte. Kullanıcılar etkileşime girebildikleri bu reklamlara daha çok tıklıyor ve aplikasyonları daha yüksek oranlarda indiriyorlar.

oynanabilir reklam

Bu reklamları farklı bir bakışla da yorumlamamız mümkün. Bilgisayar oyunlarından alışık olduğumuz demo oyunlar gibi düşünebiliriz oynanabilir reklamları. Ücretsiz demo sürümler, oyunculara oyunu özetleyen ve onları oyunun full sürümünü satın almaya cezbeden birer pazarlama aracıydı. İşte burada da tam olarak aynı durumu gözlemlemekteyiz.

Demo Ne Demek? Ücretsiz Demo Nedir?

Bu yazımızla bir oyun pazarlama aracı olan interaktif reklam nedir siz okurlarımıza aktarmaya çalıştık. Aklınızda yer alan soru ve sorunlar için yorumlar alanımızı kullanabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir