Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Internet Explorer, 25 Yılın Ardından Tarihe Karışıyor!

Internet Explorer, 25 Yılın Ardından Tarihe Karışıyor!

 ABD merkezli çok uluslu bilgisayar devi Microsoft, 25 yıllık efsane tarayıcısı Internet Explorer’ı gelecek sene tarihin tozlu sayfalarına karıştırmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

İlk olarak 16 Ağustos 1995 yılında piyasaya sunulan Microsoft’un efsane internet tarayıcısı eski adıyla Microsoft Internet Explorer yeni adıyla Windows Internet Explorer, aradan geçen 25 yılın ardından tarihe karışıyor. Microsoft’un aldığı karar ile Internet Explorer artık destek almayacak ve kullanım dışı kalacak. Şirket, Internet Explorer’ın yerine Chromium kullanan yeni Microsoft Edge ile yoluna devam edecek.

Internet Explorer Ne Zaman Aramızdan Ayrılıyor?

Güncel sürümü Internet Explorer 11 olan tarayıcı, 17 Ağustos 2021 itibariyle Microsoft’un OneDrive, Office 365 ve Outlook hizmetlerinde kullanılamaz olacak. Microsoft Teams için ise oldukça yakın bir tarihte Internet Explorer desteği kesilecek. 30 Kasım 2020 itibariyle Microsoft Teams hizmetinde Internet Explorer 11 desteği kalkacak.

microsoft edge

Microsoft Edge’in Eski Sürümüne de Veda!

Internet Explorer 11’in uygulama desteklerinin 2021 yılında tamamen kesilmesinin yanında Microsoft, Chromium tabanlı olmayan Microsoft Edge için desteği kesecek ve Chromium kullanan yeni Microsoft Edge’i geliştirmeye devam edecek. 9 Mart 2021 tarihinden itibaren eski Microsoft Edge, güvenlik güncellemesi almayacak.

Bu hamle Microsoft’un internet tarayıcısı yolunda sadece yeni Microsoft Edge’e destek vereceğini gösteriyor. Böylece 25 yıllık efsane tarayıcı Internet Explorer ve Chromium kullanmayan Microsoft Edge denemesi tarihe karışmış olacak.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir Yorum

  1. F for fallen brothers…
    Gönlümde en iyisiydin hep öyle kalacaksın reyiz. Chrome RAM’imi yesin sen kralsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir