Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Jack Ma ve Çin Hükümeti Arasındaki Gerginlik Artıyor

Jack Ma ve Çin Hükümeti Arasındaki Gerginlik Artıyor

Alibaba’nın kurucusu, ünlü girişimci Jack Ma ve Çin Hükümeti arasındaki gerginlik hızla artmaya devam ediyor.

Jack Ma bildiğiniz gibi, dünyada etkili olabilen E-Ticaret platformları Alibaba ve Aliexpress’in kurucusu. Çinli girişimci bu nedenle dünya genelinde olduğundan daha da fazla Çinlilerin ve özellikle de Pekin hükümetinin gündeminde. Suların ilk anda ısınmasına neden olan konu Jack Ma’nın ülkesinin bankalarını ve bankacılık sistemini sert bir dille eleştirmesiydi. Ancak bunun ardından gördüğümüz hamleleri Jack Ma değil, Çin Devleti attı. Zira Jack Ma ortalıkta görünmüyor dahi.

Her ne kadar bir videosuyla sevenlerine seslenmiş olsa da, pek çok insan farklı şeylerden şüpheleniyor. Bir grup insan Çin’in onu hapsettiğini ve zorla tuttuğunu savunurken, diğer bir grupsa öldürüldüğünü ve videonun da dijital tekniklerle oluşturulduğunu söylüyor. Ancak komplo teorilerini bir yana bırakıp elimizdeki verilere bakacak olursak, bugün önemli bir gelişme daha meydana geldi.

Çin’in resmi kaynaklarca oluşturduğu ‘En Büyük Girişimciler’ listesinde tahmin edebileceğiniz gibi Jack Ma da yer almaktaydı. Ancak liste yeniden düzenlendi ve yeni halinde girişimcinin adı yer almamaktaydı. Bu gerginliğin ne kadar yüksek olduğunu da gösterir cinsten. Önümüzdeki günlerde bir gelişme olacak mı biz de merakla bekliyoruz doğrusu.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir