Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Jahrein, 2023 Yılında Milletvekili Adayı Olacağını Açıkladı
jahrein milletvekili

Jahrein, 2023 Yılında Milletvekili Adayı Olacağını Açıkladı

Popüler Twitch yayıncısı Ahmet “Jahrein” SONUÇ, yaptığı yayında 2023 yılında milletvekili adayı olacağını izleyicilere açıkladı.

Son günlerde wtcN ve Unlost dramasıyla spot ışıklarının altında olan tecrübeli yayıncı Jahrein, bu geceki Twitch yayınında yaptığı açıklamayla gündeme bomba gibi oturdu. Muhalif siyasi duruşunu hiçbir zaman gizlemeyen ve ülkedeki politik gündemlerden uzak kalmayan isim, 2023 yılında milletvekili adayı olacağını açıkladı. Şu ana kadar oldukça politik olmasına rağmen bir Twitch yayıncısından gelen bu hamle, birçok kişiyi anlaşılabilir bir şekilde şaşırttı. Popüler yayıncının olası bir erken seçim durumunda izleyeceği yol ise bilinmiyor.

Jahrein Hangi Partiden Milletvekili Olacak?

Popüler yayıncı, Twitch’te açıklamasını yaparken bağımsız bir aday olacağını belirtti. “Bas baltaya” ve “%0,22” esprileri ise beklendiği üzere gecikmedi. Adaylığını koyacağını, takdirin ise bizim olduğunu belirten Jahrein, yayında 02:16:15 civarında yaptığı açıklamada aşağıdaki ifadeleri kullandı.

“Ben de şimdiden söylüyorum, bağımsız adaylığımı koyacağım. Oy verin vermeyin, size kalmış, ben bağımsız adaylığımı koyacağım 2023 seçimlerinde.”

“Kimisi dalga geçecek, biliyorum. Ama dünyanın değiştiğini fark etmeyen yaşlı dinozorlardan da artık yorulduk.”

Yaşlı insanların siyasette gençleri anlayamadığını ima edip Yeni Zelanda, İsveç, Finlandiya gibi ülkelerde yavaş yavaş gençlerin sahneye çıktığını söyleyen isim, bu durumun zamanla oturacağını iddia etti.

“Ben, inşallah bu seçimde adaylığımı koyacağım. Milletvekili olurum veya olmam, benim için fark etmez. Benim amacım, aslen, şunu gösterebilmek: Bazı şeyler değişsin istiyorum Türkiye’de. Politik arenada, siyasi arenada bazı şeyler değişsin istiyorum.”

Tepkiler Neler?

Olaya tepki gösterenlerin bir kısmı Jahrein’in mevcut milletvekillerinden çok donanımlı olduğunu belirtip daha çalışkan olacağını, işini düzgün şekilde yerine getirebileceğini söylüyor. Jahrein’in şu anki milletvekillerine göre daha genç ve dinamik olması, teknolojiye hâkim olması ise kendisine olan güvenin bir diğer sebebi. Diğer bir kısım ise kendisinin gençlik tarafından şişirildiği ve bir nevi “şovmen” olduğu, kitlesinin 18 yaşının altında olduğu için oy alamayacağı kanaatinde.

Ekşi Sözlük’te gündem olan başlıkta gelen yorumlara buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir