Anasayfa > Blog > Kapalı Beta Nedir, Açık Beta Nedir?

Kapalı Beta Nedir, Açık Beta Nedir?

Yazılım ve oyunların yayımlanma aşamalarının önemli birer parçası olan kapalı beta nedir? Açık beta nedir? Buyurun birlikte öğrenelim.

İki kavramın da gerek yazılım, gerek video oyunları açısından önemi oldukça büyüktür. Bilişim dünyasının etkili optimizasyon teknikleri ve test aşamaları olan bu iki kavramı da ayrı ayrı anlatabiliriz. Tabii biz bu anlatımımıza geçmeden önce bir de tavsiyede bulunalım. Kavramlar oyunların optimizasyonu açısından oldukça önemlidir. Bundan dolayı öğrenmek isterseniz o konudaki detaylı içeriğimizi de sizinle paylaşalım.

Oyunlarda Optimizasyon Nedir?

Kapalı Beta Nedir?

Bu süreçte geliştiriciler başvuru yapan ya da kendi tercih ettikleri oyuncular ve kullanıcılar arasından belirli bir gruba oyunlarını ve yazılımlarını dağıtırlar. Bunu yapmalarının nedeni çeşitli donanım ve yazılımlara sahip kullanıcıların deneyimini denetmek ve bu vesileyle oyunun ve yazılımın tam sürüm olarak çıkış yaptığındaki sorunların önüne geçmektir. Kapalı Beta için kullanıcılarla buluşturulan ilk içerik olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok oyun geliştirici şirketin bu yolla testlerini yaptıklarını söyleyebiliriz.

Açık Beta Nedir?

Açık Beta, oyuncuların ve kullanıcıların sürecin henüz beta evresinde olduğunu bilerek içeriğe erişmelerine ve geliştiricilerin tam sürüm güncellemelerini bu test sonuçlarıyla sürdürdükleri evredir. Erken erişim oyunların birer açık beta oyunu olduklarını ve buna karşılık ücret talep ettikleri söylenebilir. Erken erişimle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz aşağıda yer alan yazımızı okuyabilirsiniz.

Erken Erişim Ne Demek?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir