Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Konsollarda Vergi Normale Dönüyor

Konsollarda Vergi Normale Dönüyor

Pandemi döneminde alınan bir karar ile birlikte oyun konsolları gümrükten %50 vergilendirme ile geçiyordu. Sonunda normale dönülüyor.

Elbette bu oranların da ne kadar normal olduğunu tartışmak ve düşünmek gerekir ama en azından ekstra olarak yapılan bir vergi yükseltmesi azaltılıyor ve pandemi öncesi döneme geri dönülüyor. Normalde bir konsol satın aldığımızda, onun gümrükten giriş fiyatından devletimiz %20 Gümrük Vergisi almaktaydı. Fakat bu vergi geçtiğimiz baharda %50’ye yükseltildi ve bu da oyun konsolu fiyatlarının artmasına neden oldu.

1 Ekim itibariyle %50 olarak ekstradan alınan vergi, yeniden %20’ye indiriliyor. Yeni jenerasyon ürünlerin marketlerdeki yerlerini almasından önce yaşanacak olması konsol oyuncuları için olumlu olarak görülebilir. Tabii maalesef bu tür teknolojilerden alınan ekstra vergilerin de fiyatı neredeyse ikiye katladığını hatırlatmakta fayda var. Fiyat duyuruları ardından yapılan hesapların birçoğunda zaten bu verginin %20 olacağı üzerine hesaplama yapılmıştı.

Eğer konsollardan alınan vergileri ve PlayStation 5’in Türkiye fiyatını merak ediyorsanız, aşağıdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. İyi oyunlar, tabii böyle bir şey mümkünse…

PlayStation 5 Türkiye Fiyatı ve Vergiler

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

2 Yorumlar

  1. 😀 : Are you sure about that?

  2. Ama işler sanıldığı gibi gitmemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir