Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Kontrolcü Kullanan Steam Oyuncuları Artışta!

Kontrolcü Kullanan Steam Oyuncuları Artışta!

Valve, kontrolcü kullanan Steam oyuncuları sayısındaki artışı paylaştı. Steam oyunlarını klavye, mouse yerine kontrolcüyle oynayan kullanıcı sayısı artışa geçmiş vaziyette. Detaylar haberimizde.

Valve, kontrolcü kullanan Steam oyuncuları sayısının son iki yılda iki kat arttığını açıkladı. Steam, DualSense adlı kontrolcüyü desteklemeye başlayınca bazı kullanıcılar, kendi oyun deneyimlerini iyileştirmek adına klavye, mouse yerine kontrolcüleri tercih etmeye başladılar. Hatta Valve, kontrolcü kullanan oyuncu sayısının %60 veya daha fazla olduğunu belirtmiş durumda. Kaykay oyunları veya benzerlerinde ise durum %90’a kadar ulaşıyor. Steam, DualShock veya Xbox kontrolcüleri dışında Nintendo Switch kontrolcüsünü, direksiyonları dahi destekliyor. Onun dışında Death Stranding, No Man’s Sky, Horizon: Zero Dawn gibi oyunlarda DualSense’in birçok özelliğini kullanabileceğimiz de açıklandı. Hatta bu Steam’in son yayınlanan beta güncellemesinde yer alan bir maddeydi.

Steam DualSense İçin Daha Fazla Destek Getirdi

Hazır DualSense’in kullanılabilir özelliklerinden konu açılmışken haptic feedback özelliğine değinmezsek olmaz. Oyuncuların büyük bir kısmı, DualSense’de bulunan haptic feedback özelliğinin Steam oyunlarında kullanılmasını istiyor.

Peki siz Steam oyunlarını kontrolcüyle mi oynuyorsunuz? Kullanıyorsanız hangi kontrolcüyü kullanıyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir