Anasayfa > Blog > LoL AP Nedir? Ability Power Ne Demek

LoL AP Nedir? Ability Power Ne Demek

LoL AP nedir yazımızla birlikte MOBA oyuncularının yakından tanıdığı Ability Power kavramıyla sizleri tanıştırıyor ve açıklıyoruz.

LoL AP, oyundaki karakter gücü türlerinden birisidir ve açılımı Ability Power kelimeleridir. Dilimize ‘Yetenek Gücü’ olarak çevirebileceğimiz bu kavramı fiziksel güce değil de zihin ve büyü gücüne dayalı yetenekleri olan karakterlerde görürüz. Bu karakterler kimi zaman Morgana ya da Lux gibi büyülere sahip karakterler de olabilir, Heimerdinger gibi işini zekâsı ile çözen karakterler de. MOBA oyunların çoğunluğunda AP karakterler görebiliriz.

MOBA Nedir?

Oyunun ayarları, karakter yetenekleri gelen güncellemelerle değişebiliyorlar. Bu nedenle daha çok yetenek gücüne sahip olan bazı hibrit herolar zaman içerisinde daha çok fiziksel güçleriyle öne çıkarak ‘Ability Power’ karakterler olmaktan çıkabilirler.

LoL AP Karakterler Nasıl Eşyalar Almalı

Bu durum kesinlikle karakterden karaktere değişebilir ve en önemli koşullardan birisi de karşı takımımızdaki oyuncuların hangi eşya dizilimleri alan hangi karakterlerle oynadıkları olacaktır. Yine de tamamen yetenek gücüne ağırlık veren bir kahraman aşağıdaki maddelerdeki bazı eşyaları alabilir.

LoL Terimleri

  • Rabadon Şapkası: Direkt olarak yetenek gücünüzü arttıran bu eşya APC bir karakterin olmazsa olmazıdır.
  • Zhonya’nın Kumsaati: Eğer düşmanlarınız saldırdığında sizi hedef alıyorlarsa bu itemin sahip olduğu ekstra yetenek kendinizi korumanızı sağlayacaktır. Ayrıca yine yetenek gücünüz bol bol artacaktır.
  • Morellonomikon: Savaşlarda biraz daha yüksek can işinize mi yarardı? İşte bu item size harika uyacaktır.
  • Sihirbaz Pabuçları: Hareket hızı oyundaki her karakter için çok önemlidir. Ancak oyundaki ayakkabılar arasından hangisini alacağınızı düşünüyorsanız sizin için uygun olanı Sihirbaz Pabuçları olacak.
  • Büyü Hırsızının Marifeti / Doran’ın Yüzüğü: Oyuna başladığınızda ilk hangi eşyayı alacağınızı düşünüyorsanız bu ikisinden birisiyle yola çıkmanızda fayda var.

Bu içeriğimizde siz sevgili okurlarımız için LoL AP nedir sorusunu yanıtlandırmaya çalıştık. Aklınızdaki diğer soruları bizimle yorumlar alanından paylaşmayı unutmayın. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir