Anasayfa > Sanat Haberleri > Mandalorian 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Mandalorian 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Uzun süredir beklediğimiz Mandalorian 2. Sezon Fragmanı sonunda yayınlandı. Dizi yeni sezonuyla ekimde geri geliyor. Dilerseniz şimdi hem fragmanı inceleyelim hem de evrenin geçmişine biraz değinelim.

Mandalorian 2. Sezon Fragmanı:

This is the way.

Yeni sezonda Din Djarin(Mandalorian), “Armorer” yani sağ kalan Mandalorianların başındaki kişiden bir görev alıyor. Din Djarin, bebeği kendi türü olan Jedilara ulaştırmak için galaksiyi aramalı. Fragmanda Jedilardan düşman büyücüler(enemy sorcerer) olarak bahsediliyor. Bunun sebebi ise Jedi şovalyeleri ve Mandalore halkı arasında uzak geçmişe dayanan bir çatışma. Klon Savaşları’nda Düşes Satine’in tarafsız kalma ilkesi işe yaramayıp darbeyle indirilince Jedilar ve Cumhuriyet bir kez daha Mandalore’a saldırmak ve burayı işgal etmek zorunda kalmıştı.

Fragmanda çok fazla detay verilmese de Star Wars severler Tusken Raider’ları görünce biraz heyecanlanmış olabilirler. Tusken ırkı Tatooine gezegeninde yaşayan göçebe ve düşük bir ırk. Hatırlarsınız Anakin Skywalker 2. filmde annesini öldüren Tusken köylülerini katletmişti. Mandalorian acaba Jedi izi aramak için Tatooine’e bir yolculuk mu yapacak?

Fragmanda bir kaç gezegen dikkatimizi çekse de henüz hangi gezegenler olduğunu anlayamadık. Karlı gezegen acaba Luke’un önceden mahsur kaldığı Hoth olabilir mi?

Mandalorian 2. Sezon Oyuncu Kadrosu ve Söylentiler

Mandalorian 2. sezon kadrosu da genel hatlarıyla belli oldu. Pedro Pascal Mandalorian olarak kamera karşısına geçecek, eski UFC dövüşçüsü Gina Carano Cara Dune rolünde, Giancarlo Esposito ise Moff Gideon rölünde karşımıza çıkacak. Tabi dünyalar tatlısı “Bebek Yoda” da seride aynı rolde devam ediyor. Geçtiğimiz sezondan tanıdığımız bu oyuncular dışında bir de kesin olmayan roller var.

Mandalorian 2. Sezon Ahsoka ve Boba Fett
Ahsoka Tano ve Boba Fett

 

İddialara göre Klon Savaşları’nda Anakin Skywalker’ın padawanı olan Ahsoka Tano ve babasının izinden giden ödül avcısı Boba Fett de bu sezonda yer alabilir. Ahsoka Klon Savaşları sırasında Jedi düzeninden ayrılmış, sonradan ortaya çıkıp Asiler‘e yardım etme kararı almıştı(Rebels dizisi bu dönemde geçiyor). Disney, bu olaylardan sonra Ahsoka’nın hayatını lore’a yeni sezonla eklemeyi seçebilir. Boba Fett ise orijinal üçlemede öldüğü varsayılan bir karakterdi.

Mandalorian 2. Sezon Bo-Katan
Bo-Katan

Ayrıca Bo-Katan da yeni sezonda karşımıza çıkabilir. Dark Saber‘ın bilinen en son sahibi bize hikayeyle ilgili daha çok şey anlatmak amacıyla Mandalorian 2. Sezon ‘da Star Wars evrenine tekrar dahil olsa serinin takipçileri oldukça mutlu olurdu şüphesiz.

Dark Saber

İlk sezonun sonunda Moff Gideon’un elinde gördüğümüz Dark Saber’a yeni sezonda daha çok değinilecek mi? Mandalore yöneticisi Pre-Viszla’nın aile mirası olan bu ışın kılıcı türevi nasıl Moff’un eline geçti? Önce ölümüne bir düello sonucu kılıç Darth Maul’a geçmiş, Rebels dizisinde ise kendini Mandalore’un varisi gören Bo-Katan kılıcı elde etmişti. Moff Gideon kılıcı yer altında saklanan “Tribe”dan mı çaldı yoksa Bo-Katan’dan mı aldı?

Bu karakterlerin seriye dönüp dönmeyeceğini, hikayelerinin nasıl olacağını heyecanla beklemekten başka bir şey gelmiyor elimizden…

Mandalorian 2. Sezon Pre-Viszla
Pre-Viszla’nın elinde Dark Saber.

 

Dizinin sıralamadaki yeri 6. film ve 7. film arasında. Yani Darth Vader’ın ölümü ve Galaktik İmparatorluk’un yıkılışının ardından. Filmlerin kronolojisi için bu yazımıza bakabilirsiniz.

The Mandalorian Sezon 2 ‘yi resmi adresinden izlemek için: Disney+

Güç sizinle olsun!

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir