Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Microsoft Çalışanından Deprem Hakkında Hadsiz Paylaşım

Microsoft Çalışanından Deprem Hakkında Hadsiz Paylaşım

Microsoft İsviçre’de yöneticilik yapan Maxime Rastello, İzmir depremi hakkında hadsiz bir paylaşımla gündeme oturdu.

Maxime Rastello isimli çalışan, Instagram hesabından paylaştığı hikayede depremdeki bir enkaz görüntüsünü “Karma is a B*tch!” yazısıyla paylaştı. Tabir dilimize “Hak ettiğinizi buldunuz!” gibi bir anlamla çevrilebilir.

Microsoft Deprem

Maxima, son zamanlarda yaşanan Azerbaycan ve Fransa gibi konulardan dolayı hükumeti eleştirmek için böyle bir paylaşım yaptığını açıkladı. Ayrıca bunun ifade özgürlüğü olduğundan da bahsetmiş. Buna karşın paylaşımın sosyal medyada beklediğinden daha hızlı yayılması nedeniyle hesaplarını gizliye çekmiş durumda. Basında yer almasından dolayı hesaplarını komple kapatabileceğini de düşündüğümüz için görseli yukarıya bırakıyoruz.

Medya Bill Gates’e Neden Saldırıyor?

Kendisinin ifade özgürlüğünün ırkçılığı kapsayamayacağını öğrenmesini temenni ediyoruz. Aynı zamanda firmanın bu davranışa karşı mutlaka bir yaptırım yapması gerektiğini düşünüyoruz. Markaları ırkçılıktan daha fazla zedeleyen başka bir şey olmadığını da hatırlatmakta fayda görüyoruz. Umarız şirket bu konuda bir an önce aksiyona geçer.

Not: Microsoft şahısın Microsoft çalışanı olmadığını, sadece MVP isimli yazılım ödülünü alan geliştiricilerden birisi olduğunu ve bu bağlamda da firmayla olan ilişiğinin kesildiğini duyurdu. Bu yaklaşımları için teşekkürü bir borç biliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Evet masallara ve kulaktan dolma bilgilere inanan bir şahıs daha. Bize neden kin güttünü sorsan açıklayamaz, biz Türkler hakkında herhangi bir şey sorsan bir iki kelime ezber şeyleri söyler. Ermenileri katlettiler, barbarlar, deveye biniyorlar vs.
    Ne diyeyim Batının çomarı da bi başka oluyormuş ya. Böyle ne bileyim. Neyse aklıma gelenleri söylesem şimdi sizi zan altında bırakmış olacağım o yüzden susuyorum şimdilik.
    Ama aynısını biz yapsak yine barbar, Orta Doğulu, ırkçı oluruz. Üç maymunu oynamaya devam heralde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir