Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Microsoft Etkinlikleri Temmuz 2021’e Kadar Dijital Yapılacak

Microsoft Etkinlikleri Temmuz 2021’e Kadar Dijital Yapılacak

Microsoft etkinlikleri dijital yapacak. Coronavirüs pandemisi sebebiyle, Temmuz 2021’e kadarki tüm etkinliklerin dijital yapılacağı duyuruldu.

Microsoft, senenin önemli etkinliklerinden Build 2020‘yi dijital yapacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada en önemli şeyin toplum sağlığı olduğunu belirten Microsoft, durumu oldukça ciddiye alıyor gibi görünüyor.Pandeminin etkilediği tek etkinlik Build 2020 olmayacak. Hem Build 2021 hem de diğer etkinlikler de aynı şekilde, dijital yapılacak. Build 2021, geleneksel olarak Nisan ya da Mayıs ayında yapılıyordu.

Microsoft’un bu kararı hiç de azımsanacak gibi değil. Build organizasyonlarına fiziksel olarak 5,000 kadar kişi katılıyor ve etkinlik genelinde 40.000 civarı kişiye ulaşıyor. Bu sayı Ignite için ise 25.000 civarında. Karardan etkilenecek diğer önemli organizasyonlar arasında Computex 2020 ve CES 2021 bulunuyor.

Çalışanlarını süratle uzaktan çalışma sistemine geçiren Microsoft, etkinliklerin sorumluluğunu dijital etkinlik departmanına yükleyecek. Microsoft’un kurucusu ve sahibi Bill Gates, bir süredir eşi Melinda Gates’le beraber kurdukları vakıfla hayır işleri yapıyordu. Coronavirüs pandemisi süresince, Microsoft da sosyal sorumluluk alanında değişik işlere imza atıyor. Şirket, kısa süre önce, sosyal izolasyon için bazı konferans sistemlerini de ücretsiz yapmıştı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir