Anasayfa > Blog > Minecraft Zoom Nasıl Yapılır?

Minecraft Zoom Nasıl Yapılır?

Mojang’in popüler sandbox oyunu Minecraft kapsamında zoom nasıl yapılır, Minecraft’ta nasıl yakınlaştırma yapılır? Gelin bakalım.

Minecraft, yıllardır oyun sektöründe en çok ilgi gören eserlerden bir tanesi. Oyuncuların yaratıcılığını öne çıkarmasıyla dikkat çeken, neredeyse bütün oyuncuların en azından bir kez denediği bu oyunu kişiselleştirmek için yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Minecraft içinde uzak mesafeleri daha rahat görebilmek için zoom yapmak.

Oyunun sade versiyonunda gerçekleştiremeyeceğiniz, ama çok basit şekilde kurabileceğiniz bir mod sayesinde bunu yapabiliyorsunuz. Bu modu kurduğunuzda aynı zamanda Minecraft’ın görüntü ayarlarını daha detaylı bir şekilde düzenleyebiliyor, daha yüksek performans alabiliyorsunuz. Gelin “Minecraft oyununda nasıl zoom yapılır?” sorusunun cevabını adım adım inceleyelim.

minecraft-panorama-seed

Minecraft OptiFine Nasıl Kurulur?

Minecraft Zoom Nasıl Yapılır?

Minecraft’ta zoom tuşunu ayarlamadan önce bu özelliği oyuna eklemeniz gerekiyor, bunun için de OptiFine adlı modu kurmanız lazım. Endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü OptiFine’ı kurmak diğer modlara göre çok daha kolay.

Buraya tıklayarak OptiFine versiyonlarının bulunduğu sayfaya gitmeniz gerekiyor. Ardından oyunu oynadığınız versiyona uygun OptiFine dosyasını indiriyorsunuz. İndirmenizin ardından dosyayı açıp tek tıkla OptiFine’ı Minecraft’a kurmuş oluyorsunuz. Eğer oynadığınız Minecraft versiyonu o sayfada yoksa Google’da aratmanızı öneririz.

Bu işlemin ardından Minecraft’a girerken OptiFine versiyonunu seçmeniz gerekiyor. Örneğin 1.7.2 oynuyorsanız oyunun versiyonlarında yeni çıkan 1.7.2 OptiFine adlı sürüme girmelisiniz.

OptiFine versiyonuyla Minecraft’a girmenizin ardından yapmanız gereken tek şey ise hangi tuşla zoom yapmak istediğinize karar vermek. Bu tuş varsayılan olarak CTRL olduğu için koşma tuşuyla çakışabiliyor, bu yüzden değiştirmenizi öneririz. C tuşu, Minecraft oyununda zoom yapmak için gayet uygun olsa da istediğiniz tuşu tercih edebilirsiniz.

Tuş değiştirme işlemi için yapmanız gerekenler de oldukça basit. Oyuna girmenizin ardından “Ayarlar” kısmına, sonrasında ise “Kontroller” kısmına giriyorsunuz. Zoom seçeneği, “Diğer” kısmında karşınıza çıkacaktır. Tuşun üzerine farenizle tıklamanızın ardından istediğiniz butona basarak Minecraft oyununda zoom tuşunuzu değiştirebiliyorsunuz.

Bu tuşa oyun içinde basarak uzak mesafeleri daha yakın olarak görebilirsiniz.

OptiFine’ı oyuna kurmakta zorluk çekiyorsanız yukarıdaki yazımızdan faydalanabilirsiniz. Oyununuzun görünüşünü daha iyi bir hâle getirmek için de Minecraft shader kurma yazımıza göz atabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir