Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Modem Sorunları Ve Çözümleri (Arayüze Giriş, Wifi Şifre Değiştirme)

Modem Sorunları Ve Çözümleri (Arayüze Giriş, Wifi Şifre Değiştirme)

Günümüz internet çağında modemler olmazsa olmaz network donanımlarıdır. İnternet bağlantısının en sağlık şekilde gerçekleştirmek için bu donanımların sorunsuz çalışması gerekmektedir. Fakat bazen çeşitli hatalar (yazılımsal – donanımsal) yüzünden modem sorunları yaşayıp, internet bağlantısını kaybedebiliyoruz.

Donanımsal modem sorunlarında yapılacak işlemler teknik tarafı ilgilendirirken, yazılımsal sorunlar orta seviye bir bilgisayar kullanıcısının çözüm sağlayacağı konular olabilmektedir. Bu içeriğimizde yazılımsal sorunlar için çeşitli çözüm yöntemlerini ele alarak sizlere rehberlik edeceğiz.

Modem Arayüze Giremiyorum – Modem Arayüze Giriş

modem sorun çözümleri

Modemlerde en sık rastlanan sorun modem arayüze giriş problemi olmaktadır. Bu sorun genellik modem ayarlamalarında gerçekleştireceğimiz düzenlemede ortaya çıkmaktadır. Bu düzenleme; “Wifi adı ve şifre değişikliği”, “Port açma – kapatma”, “ADSL Kullanıcı adı ve şifre girişi” gibi değişiklikler olabilir. Bunlardan en önemlisi internet bağlantısının aktif bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan “ADSL kullanıcı adı ve şifresi” olmaktadır.

Bunun gibi daha birçok konuda modem arayüze giriş sağlanması gerektirecek durumlar yaşayabiliriz. Modem arayüze neden giriş sağlanmaz:

  • Modem bağlı olduğu bilgisayarla tam olarak iletişimi sağlayamıyorsa,
  • Kullanılan internet tarayıcısında (Browser) sorunlar varsa,
  • Modemin arayüz IP adresi doğru girilmiyorsa,
  • Modem arayüz kullanıcı adı ve şifresi yanlış giriliyorsa,
  • Modem yazılımında problem meydana gelmişse,

Arayüz bağlantısı sağlanmaz. Bunlardan en önemlisi modeme yüklü olan yazılımda problem oluşmasıdır. Çünkü bu sorun ya yetkili servisler tarafından ya da ileri düzey bilgisayar kullanıcıları tarafından çözülebilecek kritik bir konudur.

  • Modem arayüze giriş için öncelikle tarayıcınızın sorunsuz çalıştığında emin olun veya farklı bir tarayıcıyla giriş sağlamayı deneyin.
  • Modem arayüz giriş IP adresleri genellikle “192.168.2.1 veya 192.168.1.1” olmaktadır. İki IP adresini de deneyip, ilgili ekrana ulaşmaya çalışın.
  • Modem arayüz kullanıcı adı ve şifresi “admin – admin” – “ttnet – admin” veya ilgili servis sağlayıcısının sizlere ilettiği modemdeki kılavuzda yer alacaktır.
  • Modem ile bilgisayar arasında sağlanan bağlantıyı Ethernet kablosu ile gerçekleştirin. Wifi ile bu işlemi sağlamayın. Ethernet kablosunda da herhangi bir yıpranma vs. olmadığından emin olun.

Modem arayüze giriş için bu detayları tek tek gözden geçirerek ilerlemeniz sorununuz çözecektir.

Modem Wifi Şifre Değiştirme – Wifi Şifresini Değiştiremiyorum

modem sorunlari-3

Modem Wifi şifre değişikliği belirli aralıklarla uygulanmasını tavsiye ettiğimiz bir eylemdir. Çünkü bu şifreler genellikle birçok kişiyle paylaşılır ve internet bağlantınızın kullanılmasını istemediğiniz bazı kişiler tarafından fırsata çevrilebilir.

Ayrıca internet bağlantınızın sizin için bir kimlik rolünde olduğunu da aktaralım. Size ait olan internet hizmeti ile yapılacak herhangi bir yasal olmayan (illegal) eylem direkt olarak sizi etkileyecektir. Bu sebepten Wifi ve modem arayüz şifrelerimizi belirli sürelerde değiştirmek gerekir.

Modem Wifi şifre değişikliği için öncelikle modem arayüzüne bağlanmanız gerekmektedir. Bunu yukarıdaki ilk başlığımızda sizlere detaylı olarak aktardık. Modem arayüze bağlantı sağladıktan sonra arayüz ekranı içerisinde;

  • Kablosuz > Kablosuz Ağ Güvenliği veya Ağ Ayaları > Parola ve son olarak yapılan değişikliği kaydetmek için “Kaydet” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Yukarıdaki adımlar modem markasına göre değişiklik gösterecektir. Fakat tüm modemlerde isimlendirmeler ve yerler benzer olmaktadır. Sadece işlem adımlarında değişiklikler söz konusu olabilir. TTNET Modem şifre değiştirme için ilgili linke tıklayabilirsiniz. Diğer servis sağlayıcıları için firmanız ile görüşme sağlayabilirsiniz.

İçeriğimizin sonuna geldik. Sizlere iki ana modem sorunu olan arayüze giriş sorunu ve wifi şifre değiştirme konularında bilgiler sunduk.  Ayrıca help724.com web sitesi üzerinden bu gibi birçok sorun-çözüm konularına erişim sağlayabilirsiniz. Takıldığınız veya merak ettiğiniz konularda yorum bölümünden bizlerle iletişim sağlayabilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir