Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Tam Sürüm Çıkış Tarihi

Mount & Blade II: Bannerlord Tam Sürüm Çıkış Tarihi

Mount & Blade II: Bannerlord tam sürüm çıkış tarihi ne zaman? Oyun erken erişim sürecinden hangi tarihte çıkacak?

Türk oyun sektörünün gözdesi olan ve dünyayı kasıp kavuran Mount & Blade serisi, yıllar sonra ikinci oyunuyla erken erişim sürecine girdi. Geçtiğimiz yılın mart ayında başlayan erken erişim süreci ise bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Bu süreçte yapım birçok yeni güncelleme aldı ve performans tarafında da çok daha stabil bir hale geldi. Aynı zamanda içerik tarafında da zenginlik kazanan Bannerlord, son sürümüne her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Peki oyunun erken erişim süreci ne zaman sona erecek?

Mount & Blade II: Bannerlord Oynanır Mı? – Erken Erişim Sürecinde 1 Yıl

Bannerlord Tam Sürüm Çıkış Tarihi

Mount & Blade serisinin ikinci halkası Mart 2020’de Steam üzerinde erken erişime açıldı. Oyuncuları Warband’da gördüğümüz Kalradya’dan çok daha öncesine götüren yapım, Ağustos 2021 itibarıyla 1.6.1 sürümüne güncellendi. Bir buçuk yılı aşan erken erişim döneminde oyunun yüzlerce yenilik kazandığını ve çok daha tutarlı hale geldiğini de belirtelim. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan geliştirici blogunda da erken erişim sürecinin ne zaman sona ereceğine dair tahmini bir çıkış tarihi verildi.

  • Mount & Blade: Bannerlord tam sürüm 2022’nin ilk çeyreğinde çıkış yapabilir.

Oyunun Steam sayfasında ve TaleWorlds Entertainment’in resmi internet sitesinde yayımlanan blog, gelecekte göreceğimiz değişiklikleri de ortaya çıkardı. Oyun deneyimini büyük oranda iyileştirecek güncellemeleri listeledik.

  • Kuşatma savaşlarına kale içi sahneleri eklenecek. Oyuncular Warband’dan hatırladığımız kalenin iç kısmına çekilen düşmanlarla savaşabilecek.
  • Oyuna yeni ara sahneler ve çeşitli seslendirmeler eklenecek. Ölümler ve doğumlar da ekrana bir animasyon girecek ve ara sahnelerle beraber oynanış daha zengin hale gelecek.
  • Yeni arazi sistemiyle beraber sefer haritasında durduğunuz konum, savaş haritasının nerede olacağını belirleyecek. Oyun hazır bir savaş alanı sunmak yerine sefer haritasında bulunduğunuz bölgeye uygun bir alan sunacak. Örneğin sefer haritasında bir nehrin yanında duruyorsanız, savaş alanında da o nehrin yanında olacaksınız. Bu sistemle beraber gerçekçilik de büyük oranda artacak.

Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Sayısı Arttırma Rehberi

  • Yeni savaş arayüzü sayesinde birlikler savaş alanında çok daha etkili bir şekilde kullanılabilecek. Total War oyunlarındaki sistemi oldukça andıran bu arayüz sahnesinde savaşlar müthiş bir çeşitlilik kazanacak. Oyuncu her birliğin başına bir lider atayabilecek ve birlik içerisinde de ayarlamalar yapabilecek. Örneğin okçuların bir kısmı yerinde dururken diğerleri hareket halinde olacak.
  • Birlikler yeni güncellemelerde sancak taşıyabilecek. Böylece savaş alanları çok daha gerçekçi hale gelecek.
  • Aralarında fillerin de olacağı yeni birimler eklenecek. Halihazırda bulunan askerler ise elden geçirilecek.
  • Yoldaşlara mülkiyet verme özelliği de yeni güncellemelerle beraber oyuna eklenecek. Warband’daki sisteme benzeyen yenilikle beraber dilediğiniz yoldaşınıza kale veya köy vermek mümkün hale gelecek.
  • Mount & Blade: Warband’da da hatırladığımız taht davası peşinde koşan karakterler Bannerlord’da da olacak. Oyuncular dilediklerinde bu karakterlerin taht davasına destek verebilecek.

Bannerlord tam sürüm çıkış tarihi konusundaki tüm detayları bu yazımızda topladık. Oyuna dair güncellemelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir