Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Krallık Kurma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord Krallık Kurma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord krallık kurma rehberiyle klanımızı kuvvetli bir imparatorluğa dönüştürüyor, Kalradya’yı mutlak hakimiyet altına alıyoruz.

bannerlord resim

Krallık kurmadan önce yuva kurmak isteyenler için hazırladığımız rehberimize göz atarak oyundaki evlenme ve çocuk yapma sistemi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord Evlilik ve Çocuk Yapma Rehberi

Mount & Blade II: Bannerlord’da Nasıl Krallık Kurulur?

bannerlord krallık kurma resim 1

  • Sefer haritasında yapacağınız birkaç geziden sonra isminin yanında mavi ünlem bulan karakterleri bulup, 10 asille konuşarak Neretzes’in Budalalığı görevini tamamlayın.
  • Neretzes’in Budalalığı görevi sona erdikten sonra Ejderha Sancağı adında yeni bir serüvene atılacak ve sancağın üç ayrı parçasını bulmakla görevlendirileceksiniz.
  • Ana görev serisinin ikincisi olan Ejderha Sancağı’nda bulmakla görevlendirildiğiniz üç parçanın birine sahipsiniz. Oyun başından beri karakterinizde olan gizemli parçanın eşini bulmak için işaretlenen şehirlere yolculuk etmeniz gerekiyor.
  • Ejderha Sancağı’nın diğer parçalarını da bulduktan sonra görevi aldığınız karakterler arasında bir ikileme düşeceksiniz. Istiana parçaları kullanarak Ejderha Sancağı’nı yeniden oluşturmanızı isterken, Arzagos da sancağı yok etmenizi isteyecek.
  • Kalradya tarihinde oldukça önemli bir konuma sahip olan Ejderha Sancağı’nı yeniden oluşturabilirsiniz ya da sancağı yok edebilirsiniz. Fakat her iki seçenekte de karakterler size gereklilikleri neredeyse aynı olan farklı görevler verecek.
  • Vereceğiniz karar fark etmeksizin kendi krallığınızı kurma noktasına erişeceksiniz.

Oyun için bir dönüm noktası olan bu görevin tamamlanmasıyla krallığınız resmi olarak kurulmuş olacak ve artık sadece kılıçlar değil, diplomasi ve entrika da konuşacak. Kalradya üzerinde nüfuzunu arttırmak, servetinizi ikiye katlamak ve birliklerinizden büyük ordular çıkarmak gibi seçenekler ortaya çıkacak.

Ejderha Sancağı görevinin tamamlanmasıyla birlikte Komplo’yu Durdur görevine başlamaya hazır duruma geleceksiniz.

Eğer Kalradya tahtnı hedef aldıysanız ordunuzun en güçlü birimlere sahip olması gerekiyor. Oyundaki özel birimler ve birlik ağaçları hakkında bilgi sahibi olmak için rehberimize göz atabilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Ağaçları

Muhtemel Hatalar

bannerlord krallık kurma resim 3

Mount & Blade II: Bannerlord krallık kurma sürecinde hatalarla karşılaşmak mümkün. Oyun henüz erken erişim sürecinde olduğu için sürekli güncelleniyor ve daha stabil hale getiriliyor. Fakat ana görevleri yaparken hatalarla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Neretzes’in Budalalığı görevini yapmayı uzun bir süre boyunca ertelerseniz, Ejderha Sancağı görevini tamamlayamayabilirsiniz. Muhtemel bir hata durumunda oyun size ana görevleri on yıl içerisinde tamamlamanız gerektiğini söyleyecek. Zaman sınırı aşılmamış olsa da karşılaşabileceğiniz bu hatadan kaçınmak için Neretzes’in Budalalığı görevini mümkün olduğunca çabuk bitirmekte fayda var.

Sürekli güncellenen oyunun erken erişim süreci hakkında bilgi edinmek için TaleWorlds Entertainment internet sitesini takip edebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir