Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Netflix Kısıtlamaları ile İlgili İlk Açıklama Yapıldı

Netflix Kısıtlamaları ile İlgili İlk Açıklama Yapıldı

Sosyal medyada bir çok tepkiye sebep olan ve TBMM internetinde uygulanan Netflix kısıtlamaları ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ve eşi Sümeyye Albayrak’a yönelik yazılan tweetler dolayısı ile sosyal medya kullanımına dair düzenlemeler yapılacağı açıklanmıştı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki almıştı. TBMM internet ağı üzerinde daha önce kısmi olarak uygulanan kısıtlama 26 Haziran tarihinde tam kapasitede uygulanmaya başlandı.

Netflix Ücretsiz Olarak Bazı İçeriklerini Youtube Üzerinden Sunuyor

Mesai saatleri içinde Meclis internetine bağlanmakta zorluk yaşayan vekillerin şikayetleri üzerine çeşitli testler yapıldığı belirtildi. Bu testler sonucunda Netflix gibi bireysel abonelik gerektiren ve içerik üretimi sağlanmayan uygulamaların kullanımına dair kısıtlama getirildiği belirtildi. Bu kısıtlama 2020 Mart ayından itibaren TBMM internet ağında uygulanmaya başlandı. Yapılan kısıtlamanın genel olarak gerçekleştiği ve Netflix kısıtlamaları dışında kalan dizi-film sitelerini de kapsadığı belirtildi. Daha önce kısmi olarak uygulanan kısıtlama geniş hali ile 26 Haziran tarihinde uygulanmaya başlandı. TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları yönünde şikayetler üzerine yapılan testlerde, herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle de Mart 2020’de idari personel için, aralarında Netflix’in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasına gidilmiştir. 

Meclis’in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlama, 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulanmıştır. 

Kurum genelinde 2019 yılından bu yana film, dizi vb. sitelere çeşitli erişim kısıtlaması zaten uygulanmakta olup, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir