Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Netflix Üye Sayısı Duraklama Yaşıyor

Netflix Üye Sayısı Duraklama Yaşıyor

Netflix üye sayısı durağanlık yaşıyor. Stream devi, pandemi sürecinde elde ettiği ivme sonrasında artışın durmasından muzdarip durumda.

Covid-19 pandemisinden maddi anlamda kötü etkilenmek bir yere, işini ileri götürebilen sektörlerden biri de internet yayıncılığı oldu. Bu yayıncılığın önde gelen ismi Netflix de, pandemi sürecinde ciddi bir üye artışı gördü ve toplam üye sayısını 200 milyonun üzerine çıkardı.

Ancak bu güzel günler şimdilik geride kalmış gibi görünüyor. Netflix, 2021 yılının ilk yarısında 6 milyonluk yeni üye sayısı hedefliyordu. Bu bekleyiş, büyük hayal kırıklığı yaratmasa da 4 milyon üye sayısında kaldı. Böylece Netflix’in üye sayısı 207.6 milyona yükseldi. Netflix bu sayıların tamamını, hissedarlarına yolladığı bir raporda açıkladı.

Netflix Kodları – İşte Netflix’te İşinize Yarayacak Kodlar!

Netflix’in 6 milyon hedefi, analistler tarafından da kabul görmüştü. Teknoloji piyasası analistleri de, tıpkı şirketin kendisi gibi 6.3 milyonluk bir üye sayısı beklentisindeydi. Ancak yapılan hesaplar bu defa tutmadı. Stream devinin ikinci çeyrekte beklediği 1 milyonluk yükselmenin de analistler tarafından çok daha yüksek hesaplanmıştı. Bu gelişmelerin üzerine, Netflix’in borsa hisseleri de kayba uğradı.

Netflix’in bu kaybının altında, kazancıyla aynı sebep yatıyor: Covid-19 pandemisi. Pandemi sırasında Netflix’in kendi stream hizmeti etkilenmese de, Netflix’e asıl ivmesini ve niş niteliklerini kazandıran Netflix orijinal yapımları süreçten nasiplerini aldı. Netflix’in orijinal yapımlarının yeniden platforma dönmesiyle, üye sayısının iyileşip iyileşmeyeceğini ise önümüzdeki çeyrek gösterecek.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir