Anasayfa > Blog > NT Ne Demek? Oyunlardan Kısaltmalar

NT Ne Demek? Oyunlardan Kısaltmalar

Genellikle LoL gibi çok oyunculu oyunlarda duyduğumuz ve bir kısaltma olan nt ne demek? Cevabı bu yazımızda bulabilirsiniz.

NT, nice try söyleminin kısaltmasıdır yani iyi deneme anlamına gelir. Çoğunlukla takımımızın başaramadığımız ama yeteneğimizi ortaya koyduğumuz bir elimizin ardından bizi teselli etmesi şeklinde kullanılır. Tabii rakip takım da alaycılık tavrıyla ya da gerçekten tebrik etme amacıyla size “nt” yazabilir.

Remastered, Remake Ne Demek

Tahmin edebilirsiniz ki bu tabir daha çok taktik barındıran oyunlarda karşımıza çıkmakta. Çünkü denediğiniz şey taktiksel bir hamle olduğu için, eğer yeterince mantıklıysa takdir de alabiliyorsunuz. Kısacası bu tabirle daha çok Counter-Strike: Global Offensive, VALORANT ya da League of Legends gibi oyunlarda karşılaşmanız oldukça doğaldır.

Son olarak bu tabiri gamer ruhlu insanlar gerçek hayatta sıklıkla kullanabilmektelerdir. Duruma göre alay etmek için mi yoksa iyi niyetli bir şaka olarak mı söylediklerine siz karar verebilirsiniz. Ayrıca oyuncular hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz. Umarız yardımcı olabilmişizdir, iyi eğlenceler!

Gamer Ne Demek?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir