Anasayfa > Teknoloji Haberleri > NVIDIA 40 Milyar Dolar Ödeyerek İşlemci Devi ARM’ı Satın Aldı

NVIDIA 40 Milyar Dolar Ödeyerek İşlemci Devi ARM’ı Satın Aldı

Birleşik Krallık temelli işlemci üreticisi Arm, Nvidia tarafından 40 milyar dolara satın alındı. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz yıl 32 milyar dolara SoftBank tarafından satın alınan işlemci şirketi Arm , Amerikalı teknoloji firması Nvidia’ya satıldı. 40 milyar dolara ARM’ı satın alan Nvidia satın aldığı işlemci şirketinin merkezini değiştirmeyecek. Arm’ın Birleşik Krallık’ta çalışmalarını hızlandırmak isteyen ekran kartı üreticisi, şirketin nüfuzunu genişletmeyi ve yeni personeller işe almayı planlıyor.

nvidia

Nvidia’nın yöneticilerinden Jensen Huang, daha önce Apple ve Qualcomm gibi kurumlarla işbirliği yapan Arm hakkında “şirketin merkezi Cambridge’de kalmaya devam edecekifadelerini kullandı. Nvidia bu satın alımdan sonra Arm’ın yapay zeka çağının önde gelen bilgi işlem şirketi olmasını hedefliyor.

“Dünya startlarında, sağlık, yaşam bilimleri, robotik, otonom araçlar ve diğer alanları destekleyen bir yapay zeka araştırma merkezi kuracağız.”

Windows laptop modellerinde ve Mac tabanlı bilgisayarlarda Arm imzalı işlemciler kullanmaya başlandı. Daha önce Samsung gibi birçok teknoloji devi ile masaya oturan Arm’ın, 300 milyar dolar değerindeki Nvidia’nın altında yapacağı çalışmalar merakla bekleniyor.

Diğer tarafta Arm’ın satın alınması politik tartışmalara yol açtı. Şirketin eş-başkanları işlemci devinin tarafsız kalması gerektiğini düşünüyordu. Halihazırda bekleyen anlaşmalar ve müşteri memnuniyetinin olumsuz etkileneceği ihtimalleri de endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir