Anasayfa > Teknoloji Haberleri > NVIDIA RTX 3060 Ekran Kartlarının Madencilik Performansını Düşürecek

NVIDIA RTX 3060 Ekran Kartlarının Madencilik Performansını Düşürecek

Teknoloji devi NVIDIA, RTX 3060 ekran kartının madencilik performansını düşürecek. Firma coin madenciliğine özel ekran kartları geliştirecek.

NVIDIA GeForce RTX 3060 ekran kartlarının cryptocurrency için kullanılmaması adına yeni adımlar attı. Bu bağlamda yeni RTX 3060 ekran kartları %50 daha az kazım performansı gösterecek. Bu durum stok krizlerini çözerken NVIDIA için de yeni bir alana yatırım yapma şansı sunacak.

Böylece grafik kartlarını oyunculuk sistemleri için satın alan kullanıcılar ile coin madenciliği yapmak isteyen kişiler ayrılacak. NVIDIA bu konu hakkında yaptığı duyuruda “GeForce RTX ekran kartlarını oyunculara ayırırken madencilere verimli veri merkezleri kurma konusunda yardımcı olma” hedefini duyurdu.

nvidia cmp

NVIDIA CMP HX ekran kartları profesyonel olarak madencilik ile ilgilenen kullanıcılar için sunulacak. Böylece mining rig adı verilen kazım sistemleri kurulurken daha fazla verim elde edilebilecek. Yeni ekran kartlarının ASUS, EVGA, Gigabyte, MSI, Palit, Colourful gibi partnerlerden alınabileceği de resmi internet sitesinde yer aldı.

NVIDIA RTX 3060 tarafında aldığı kararla hem sadık müşterilerini kızdırmayacak hem de yeni bir ekran kartı serisini piyasaya sürecek. Teknoloji devi aynı politikayı GeForce NOW tarafında da benimsemişti. Streaming teknolojisi ile üst seviye donanım ihtiyacını ortadan kaldırırken eş zamanlı olarak üst seviye donanım geliştiren firma; madenciler için özel olarak geliştirdiği cihazlarla gelirini büyük oranda arttıracak.

Coin mining için özel olarak tasarlanan cihazların düşük seviye voltajlarda çalıştığını fakat kazım veriminden taviz vermediği de belirtildi. Bu parametreler madencilerin oyun ekran kartlarını daha az tercih etmesini sağlayacak.

Halihazırda kullanılan RTX 3060 ekran kartları ise Ethereum kazım performansında bir düşüş yaşamayacak. NVIDIA bundan sonra piyasaya süreceği grafik kartlarında değişikliğe gidecek.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir