Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Onfido Yapay Zeka Tabanlı Kimlik Doğrulama İçin 100 Milyon Dolar Topladı

Onfido Yapay Zeka Tabanlı Kimlik Doğrulama İçin 100 Milyon Dolar Topladı

İngiltere’de Londra tabanlı bir startup olan Onfido, yapay zeka tabanlı temassız kimlik doğrulama sistemi için 100 milyon dolar topladı.

Dünyada bir anda patlak veren Covid-19 pandemisi, tüketim alışkanlıklarını ve hayat şeklimizi değiştirdikçe, şirketler de hızlı bir şekilde bu duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Temassız yaşamın had safhada öneme sahip olduğu karantina günlerinde, öne çıkan teknolojilerden biri de temassız kimlik doğrulama. Temassız kimlik doğrulamayı yapay zeka tabanlı bir sistemle yapmayı hedefleyen Onfido şirketi, projeleri için 100 Milyon dolar topladı.

Londra tabanlı bir startup olan Onfido, yapay zeka teknolojisiyle, yüz ve diğer veri noktalarını tanıyıp temassız kimlik doğrulama sunmayo hedefliyor. Şirket, topladıkları fonları önümüzdeki bir kaç sene içinde harcamayı planladıklarını belirtti.

Onfido, yatırımını bir kaç ayrı alanda yapmayı hedefliyor. Şirket öncelikle, Amerika’da güçlenmeye başlayan ve varolan işlerini genişletmeyi hedefliyor. Onfido’nun ikinci hedefi ise daha iddialı. Şirket uzun vadede, credi büroları, Facebook girişi ve diğer giriş kanallarını yapay zekaya dayanan sistemlerle değiştirmeyi umuyor. Şirket son olarak, internet üzerinden oy verme ve pasaport/vize başvuruları gibi işlemleri, kullanıcı güvenliğini koruyacak ve güvenli şekilde yapacak ürünler geliştirmeyi istediklerini belirtti.

Startup’ın kurucusu ve CEO’su Husayn Kassai, “Kimlik kavramı bozuldu ve düzeltilmesi lazım” şeklinde konuştu. Kassai açıklamasına, “Çalışmalarımızın büyük kısmını bu amaca odakladık, ve zaman ilerledikçe dijitalleşme, özel hayat ve güvenlik sürecimizin, değişen dünyayla paralel ilerlediğini ispatladı.” sözleriyle devam etti.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir