Anasayfa > Oyun Haberleri > Overwatch 2, Beklediğimizden Çok Daha Geç Gelebilir

Overwatch 2, Beklediğimizden Çok Daha Geç Gelebilir

Blizzard’ın sitesinde bulunan iş ilanları, Overwatch 2 oyununun çıkış tarihinin beklediğimizden çok daha sonra olabileceğini gösteriyor.

Blizzard’ın popüler FPS oyunu Overwatch’u devam ettirecek olan Overwatch 2, 2019’un sonunda duyurulmuştu. Overwatch hayranlarının heyecanla karşıladığı bu haberin ardından Overwatch 2’nin geliştirme detaylarına dair fazla bilgi edinememiştik. Jeff Kaplan ise oyunun çıkış tarihi hakkında gelen sorulardan bir nevi kaçınmış, bu konu hakkında bir düşüncelerinin henüz olmadığını belirtmişti. Overwatch 2 için daha çok bekleyeceğimizi gösteren bu kanıtlar üzerine oyun için önemli olan birçok pozisyonun dolu olmadığını da öğrendik.

overwatch

Overwatch 2 Daha Çok Yol Yürüyecek

Blizzard’ın kariyer sitesinde Overwatch için açılan ilanlarda birçok boşluk olduğunu fark ediyoruz. Devam oyunu için vazgeçilemez derecede önemli olmayan, esporlarla ilgili pozisyonlarda ilanlar bulunsa da oyunun geliştirilmesini doğrudan sağlayacak olan pozisyonlarda da arayışın sürdüğünü fark ediyoruz.

Overwatch Rank Sistemi

Blizzard’da Overwatch için açılan kırk üç adet iş ilanı var. Görev Tasarım Lideri pozisyonu da bunlardan bir tanesi. Blizzard, Overwatch 2 için “görev takımına örnek olabilecek” ve “eğlenceli, akılda kalacak görevler geliştiren bir takım için uygun ortamı oluşturabilecek” bir kişi arıyor. Daha önceki açıklamalardan dolayı oyunun PvE görevlere ne kadar önem verdiğinin farkındaydık. Overwatch 2’nin görevlerini geliştirecek olan takımı yönetecek bu pozisyonun hâlâ boş olması da oyunun daha gidecek çok yolu olduğunu gösteriyor. Bunun yanında Blizzard’ın karakter konsepti yaratan, görevler konusunda yardım edebilecek oyun yapımcıları gibi eleman arayışları da sürüyor.

19-20 Şubat tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek BlizzConline 2021 kapsamında Overwatch 2’yle alakalı birçok bilginin oyunculara aktarılması bekleniyor. Buraya tıklayarak BlizzCon 2021 ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Overwatch’un devamına sizce ne zaman kavuşacağız, oynamayı bekliyor musunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir