Anasayfa > Sanat Haberleri > Platform Filmi Hikayesini Bir Kısa Filmden mi Alıyor?

Platform Filmi Hikayesini Bir Kısa Filmden mi Alıyor?

Geçtiğimiz haftalarda Netflix’te bizlerle buluşan film hakkında epey muhabbet dönmüş durumda. Peki platform filmi bir kısa filmden esinlenmiş olabilir mi?

Filmi izleyenlerin akılları karışmış durumda, metaforlarla dolup taşan Platform filmi için denilebilecek tek şey var. İyi ya da kötü, gerçekten ilgi çekici bir film. Bunun yanı sıra 2018’de yayınlanan Denis Villeneuve yapımı Next Floor ile benzerlikleri de izleyicilerin dikkatini çekmiş durumda. Youtube’da Kanada yapımı kısa filmin altına yapılan son yorumlarda da izleyiciler bunu fark ettiklerini dile getirmişler.

The Platform Devam Filmiyle Karşımıza Çıkabilir

Esinlenme elbette kötü bir şey değil, ayrıca aynı konuyu ele alan iki farklı film izlemiş olma ihtimalimiz de yüksek. Peki neleri benziyordu iki filmin? Tabii buna geçmeden önce filmi izlemeniz daha iyi olur. Denis Villeneuve’a bu yaratıcı filmi için teşekkür etmek gerekiyor. Çıktığı dönem birçok ödül töreninden de birincilikle ayrıldığını söyleyelim. İyi seyirler.

Anlatım farklı olsa da benzerlik bir hayli çok

Bir filmde insanların hücrelerde verdikleri yaşam ve karın tokluğu savaşını izliyoruz, diğerinde ise hunharca yemek yenilen bir masa ve doymak bilmeyen insanları. Fakat ikisinde de yaşanan sistem eleştirisini görmemek çok zor. Eşit olmayan insanları, yükselselerde karakter olarak alçalmaktan çekinmemelerini iki filmde de yakalamak mümkün.

Ayrıca anlatımlar her ne kadar farklı ilerlese de tür olarak iki tane postmodern film gördüğümüzü söylemek gayet kolay. Zaten iki film de yoruma çok açık olduğu için keşfettiğimiz diğer benzerlikler bizde kalsın ve kendi yorumunuz ile izleyin istiyoruz. Esinlenme varsa dahi iki işin de değerli olduğunu belirtmemiz lazım. Bazen iyi işlere olan öykünme, başka iyi işleri yaratabiliyor sonuçta. Platform filmi de buna örnek sayılabilecek bir iş olur eğer bir esinlenme söz konusuysa.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir