Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 4 İçin Sesli Sohbet Kaydetme Özelliği Geliyor!

PlayStation 4 İçin Sesli Sohbet Kaydetme Özelliği Geliyor!

PlayStation 4 için sesli sohbet kaydetme özelliği geliyor! Sony’nin popüler oyun konsolu PlayStation 4’te artık sesli sohbetler kaydedilebilecek. Gerekli durumlarda bu kayıtlar Sony’ye rapor olarak gönderilebilecek. Detaylar haberimizde.

Sony’nin dünyaca ünlü oyun konsolu PlayStation 4’e dikkat çeken yeni bir özellik ekleniyor. Sony’nin güvenlik konusunda attığı yeni önemli adımlardan olan bu özellik sayesinde raporlama seçenekleri artık daha belirgin şekilde yer alacak. Oyuncular tarafından sesli sohbet gerekli oyunlarda oldukça kullanılan bir özellikti. Sesli sohbet çoğu oyuncunun da bildiği gibi belirli durumlarda oldukça tehlikeli ve rahatsız edici boyutlara çıkabiliyor. Sesli sohbet ve oyuncu ahlakı kurallarına uymayan oyuncular şu ana kadar detaylı bir şekilde pek fazla incelenemiyordu. Sony, attığı bu yeni adımla oyuncu ahlakı için oldukça yararlı bir özelliği devreye soktu.

playstation 4 sesli sohbet uyarısı
Görsel: Reddit/u/shinigamixbox

PlayStation 4 İçin Sesli Sohbet Kaydetme Özelliği

Sony tarafından konsolun kullanıcılarına iletilen mesajda sesli sohbet kaydetme seçeneğine değiniliyor. Bu açıklamaya göre PlayStation 4, 8.00 sürümü ile partilerdeki sesli sohbetler kaydedilebilecek. Oyunculara seslerinin kaydedilebileceği ve kendileri tarafından kayıt alınabileceği belirtiliyor. İsteyen oyuncular bu kayıtları kontrol için Sony’ye gönderebilecek. Herhangi zararlı bir durum söz konusu olursa detaylıca inceleme yapılacak. Sony, bu kayıtların güvenlik ve yönetim amaçlı tutulduğunu da ekliyor.

Bu özelliğin PlayStation 5’te de yer alması bekleniyor. Yeni nesilde de güvenlik ve oyuncu ahlakı açısından Sony, önemli bir adım atmış gibi duruyor. Siz yeni eklenen sesli sohbet kaydetme özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir