Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 4 Satışları 113 Milyonu Aştı!

PlayStation 4 Satışları 113 Milyonu Aştı!

PlayStation 4 Satışları 113 Milyonu aştı! Sony’nin dünyaca ünlü oyun konsolu PlayStation 4’ün satışları hızla artmaya devam ediyor. Sony, 2020’nin ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Detaylar haberimizde.

PlayStation 5 Ön Sipariş Sayısı PlayStation 4’ü Geçti!

PlayStation 4 oyun konsolu ile uzun süre oyun sektöründe ses getirmeyi başarmış Sony, 2020 mali yılının ikinci çeyrek finansal verilerini paylaştı. Açıklanan verilerde PlayStation 4 satışları, PS Plus abone sayısı ve oyun satışları yer aldı. İkinci çeyrek, 1 Temmuz 2020 itibariyle başladı ve 30 Eylül 2020 itibariyle sonlandı. Yani bu veriler bu tarihler arasında hesaplandı.

Paylaşılan verilere göre PlayStation 4 oyun konsolunun dünya genelinde toplam satış sayısı 113.8 Milyona ulaştı. Mali yılın ikinci çeyreğinde toplam 1.5 milyon adet PlayStation 4 konsolu satıldı. 2013 yılında çıkış yapan konsol yaklaşık 8 yılda 114 Milyon satarak büyük bir başarıya imza atmış oldu ve oyun sektörüne oldukça yüksek bir satış başarısı ile adını yazdırdı.

playstation plus

Ps Plus Abone Sayısında Yükseliş Var!

Sony’nin PlayStation tarafında sunduğu PlayStation Plus aboneliklerinde de artış yaşandı. PS Plus aobne sayısı 45.9 Milyona ulaştı. PlayStation Network kullanıcı sayısı da 107 Milyon olarak belirtildi. 2020 Mali yılının ikinci çeyreğinde yaklaşık 81 Milyon PlayStation 4 oyunu satıldı ve bu oyunların 12.4 Milyonu birinci parti stüdyolardan çıkan oyunlar oldu. Sony’nin raporuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sony’nin verilerine göre oldukça başarılı bir artış yaşanmakta. PlayStation 4 satışları bu sene daha da yavaşlasa da toplam satış rakamı olarak ciddi bir rakam söz konusu. PS Plus sistemi de gün geçtikçe yeni aboneler kazanmaya devam ediyor. PlayStation konsolu için oyunlar satılmaya hızla devam ediyor. Bakalım Sony, PlayStation 5 ile finansal hedefine ulaşmayı başarabilecek mi? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir