Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 Çıkış Gününde Fiziksel Olarak Satılmayacak

PlayStation 5 Çıkış Gününde Fiziksel Olarak Satılmayacak

Sony’nin uzun zamandır beklenen yeni nesil konsolu PlayStation 5 çıkış gününde mağazalardan fiziksel olarak satılmayacak.

Sony, koronavirüs önlemleri kapsamında PlayStation 5’in satışı ile ilgili önemli bir karar aldığını açıkladı. ABD ve Kanada’da 12 Kasım, diğer bölgelerde ise 19 Kasım’da çıkışını yapacak olan PS5, çıkış günlerinde mağazalarda fiziksel olarak satılmayacak, sadece çevrimiçi olarak satın alınabilecek. Böylece her ne kadar ülkemizde böyle bir beklenti içerisinde olmasak da heyecanla beklenen teknolojik ürünlerinin çıkış günlerinde oluşan sıralarla bu sefer karşılaşmayacağız. Satıcılardan konsollarını almak için önceden sipariş veren oyuncular içinse değişen bir şey olmayacak.

Sony’nin içerik sorumlularından olan Sid Shuman, haberi PlayStation Blog’da paylaştığı bir yazıyla birlikte oyunculara duyurdu. Shuman, çıkış gününde mağazalarda PS5 stoğunun bulunmayacağını belirtti.

PlayStation 5 1440p

PlayStation 5 Çıkış Gününde Sadece İnternetten Satılacak

“Herkese merhaba! PlayStation 5’in 12 Kasım’da, (bölgenize göre 19 Kasım’da) yapacağı çıkışa çok yaklaştık! Bütün oyuncuları, satıcıları, ekibi COVID-19’a karşı güvende tutmak için çıkış günündeki satışların sadece satış ortaklarımızın çevrimiçi mağazalarından yapılacağını onaylıyoruz.”

Shuman, bunun ardından da esprili bir dille oyunculara mağazaların önünde beklememe çağrısında bulundu.

Çıkış gününde (12 ya da 19 Kasım) hiçbir mağazada PS5 bulunmayacak, lütfen satılacak bir PS5 bulma umuduyla yakınınızdaki bir satıcının önünde geceyi geçirmeyi veya sıraya girmeyi planlamayın. Güvende kalın, evde kalın ve siparişinizi internetten verin.”

PS5’in ön siparişini veren, çıkış gününde mağazadan gidip alacak olan oyuncular içinse değişen bir şey olmadı. Sid Shuman, yaptığı açıklamada bu oyunculara da yapması gerekenleri bir kez daha hatırlattı.

“Satıcılardan almak için ön sipariş veren oyuncular hâlâ planlanan zamanda, planlanan yerde satıcıların güvenlik önlemleri kapsamında konsollarını alabilirler. Lütfen satıcınızla konuşup detayları onaylayın.

Topluluğumuza yıl boyu süren devamlı destekleri için özellikle teşekkürler. Oyunculuğun yeni nesline!”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir