Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Playstation 5 İçin Yeni Bir Konsept Tasarımı Yayınlandı

Playstation 5 İçin Yeni Bir Konsept Tasarımı Yayınlandı

Yakın zamanda DualSense kontrolcülerinin tasarımı yayınlanmış. Oyunculardan olumlu ve olumsuz pek çok eleştiri gelmişti. Geçtiğimiz gün ise yeni bir PlayStation 5 konsept tasarımı daha yayınlandı. Tasarım bize birçok şey için fikir veriyor.

İlginç DualSense tasarımları, oyun dünyasına bomba gibi düşmüş, oyuncular bu alışılmadık tasarım karşısında; gerek olumlu, gerek de olumsuz reaksiyonlarda bulunmuştu. Ertelenme haberleri ile de bir türlü gündemden düşmeyen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5‘in, daha çıkmadan oyun dünyasını epey meşgul ettiği su götürmez bir gerçek.

Oldukça Sade Tasarım

LetsGoDigital tarafından hayata geçirilen konsept tasarımda DualSense kontrolcüleri ile olan uyumluluğa dikkat edilmiş. Tıpkı söz konusu oyun kolları gibi sade tercihler yapılmış. Henüz sadece konsept aşamasında olsa da, konsolun gerçek tasarımıyla ilgili biz oyunculara büyük ipuçları sağlıyor bu çalışma. Bunu da açıklamakta fayda var ki: Aslına bakarsanız pek çok konsept tasarımı internette hali hazırda dolaşmakta ama bu tasarım, PlayStation 5‘in gerçek tasarımına en yakın tasarımlardan biri olabilir diye tahmin ediyoruz.

Playstation 5 İçin Yeni Bir Konsept Tasarımı Yayınlandı

Tasarımın ayrıntılarına indikçe de bazı şeyler gözümüze çarpmaya başlıyor. Görüldüğü üzere harici girişler konsolun arkasına yerleştirilmiş durumda. Konsol da dik vaziyette durabiliyor. Bu da eğer orjinal tasarımda olursa oldukça kullanışlı hale getirecektir konsolu.

Son olarak bu tasarımların resmi tasarımlar olmadığını belirtelim. Yalnızca biz oyuncularda bir fikir oluşması için tasarlanan konsept çalışmaları bunlar. PlayStation 5 tasarımının gerçek halini görmek için daha zamanımız varmış gibi görünüyor.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir