Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 İçin Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

PlayStation 5 İçin Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

PlayStation 5 için Türkiye fiyatı belli oldu. Detaylar haberimizde.

Ülkemizdeki kur artışlarıyla birlikte oyuncuların aklında “Yeni nesil konsolların fiyatları ne kadar olacak acaba?” sorusu vardı. Her ne kadar Xbox Series X ve Xbox Series S adlı konsolların fiyatları belli olsa da Sony tarafından bir açıklama gelmemişti. Bugün itibariyle PlayStation Türkiye, resmi Twitter hesabından PlayStation 5’in Türkiye fiyatını açıkladı.

PlayStation 5’in Açılış Sesi Burger King Tarafından Paylaşıldı

Tabii bu açıklanan fiyat PlayStation 5’in diskli sürümüne ait. Dijital versiyonunun Türkiye fiyatı henüz belli değil. 19 Kasım 2020 tarihi itibariyle satışa sunulacak olan PlayStation 5, ülkemizde 8.299 TL olarak raflarda yerini alacak. Konsolun dijital versiyonu ise ülkemize 2021’de gelecek. Aradaki 100 dolar fark ülkemizde büyük farklar yaratacağı için oyuncular şimdilik ümitli.

Ayrıca atılan tweette PlayStation Türkiye, tavsiye edilen perakende satış fiyatı olduğunu ve ürünün Türkiye’de satışa sunulacağı tarihteki maliyetlere ve mali yükümlülüklere göre değişiklik gösterebileceğini belirtti. Yani PlayStation 5’in fiyatı ilerde kur nedeniyle artabileceğini veya azalabileceğini göz önünde bulundurmamız lazım. Özellikle son zamanlarda oyuncular arasında konuşulan konsollar için %50 ek verginin sene sonunda %20’ye düşeceği bilgisi de bir yandan oyuncuları ümitlendiriyor diyebiliriz. İşte PlayStation 5 için Türkiye fiyatı hakkında atılan tweet:

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir