Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation 5 VRR Özelliğine Kavuşacak

PlayStation 5 VRR Özelliğine Kavuşacak

PlayStation 5 VRR özelliğine çok yakında kavuşacak. Detaylar haberimizde.

Yeni nesle geçtikten sonra doğal olarak konsollardan daha çok performans artışı bekleniyor. Yeni neslin büyük konsollarından biri olan PlayStation 5’in çıktığı günden beridir beklenen özelliği sonunda geliyor. PlayStation 5 VRR özelliğine yakında kavuşacak. PlayStation 5’in en büyük rakibi olan Xbox Series X’in (Xbox Series S dahil) kullandığı bu özellik her ne kadar PlayStation 5’e geç gelse de oyuncular bu durumdan oldukça memnun. Çünkü VRR (Variable Refresh Rate) dediğimiz bu özellik, yüksek değerlerde çalışan oyunları daha akıcı bir şekilde oynanmasını sağlıyor.

PlayStation 5 VRR

Yani 30-60 FPS değerlerinde çalışan oyunlar için gereken bir özellik olmayacak fakat 120 FPS değerlerinde çalışan oyunlar için oldukça işe yarayan bir özellik olacak. Çünkü en az 60 FPS ve 120 FPS alan oyunlarda ekran yırtılmaları yaşanabiliyor. Bu durumu düzeltmek için de az önce bahsettiğimiz VRR (Variable Refresh Rate) özelliği devreye giriyor. Tabi bu özellik için oynadığınız monitörün, televizyonun hatta oyunların bu özelliği desteklemesi gerekiyor. Bu  VRR özelliği basit bir sistem güncellemesi ile gelecek.

Playstation 5 En Ucuz Playstation Konsolu Oldu

Siz de konu hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese şimdiden iyi oyunlar.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir