Anasayfa > Blog > Prefire Nedir?

Prefire Nedir?

FPS tutkunlarına hitap eden bir kavram olan prefire nedir merak ediyor musunuz? Eh doğru içeriğe çıktı yolunuz demek ki.

Prefire, düşmanın bulunabileceği potansiyel konumlara anlık bir refleksle ateş etmeyi belirten bir oyun sözcüğüdür. Türkçe karşılığı ‘önateş’ denilebilir. Rakip oyuncunun saklanıp bekleyebileceği ya da karşısına çıkabileceği yerlere oraya baktığı anda ateş eden oyuncu bu sayede avantaj elde etmeyi hedefler. Bu hareket kimi zaman karşı takımda bunu uygulayan kişinin hile (özellikle Aimbot) kullandığı hissiyatını uyandırmasıyla bilinir.

Aimbot Ne Demek?

Elbette FPS tutkunlarının bileceği gibi, oyunlarda böyle refleksler geliştirmenin en öncelikli yolu yoğun alıştırmalarla ve tecrübeyle kendini geliştirmekten geçer. Gelin popüler CS:GO haritasında önateş nasıl uygulanıyor aşağıdaki profesyonelin videosuyla izleyelim.

Prefire Her Zaman Dostunuz Değildir

Bazı taktikler güzel avantajlar sağlıyor olsalar da yanlarında dezavantajlar da getirirler. Bu durum tahmini ateş etme yönteminde de görülmektedir. Rakibin bulunduğunu düşündüğün noktalara tahmini bir şekilde kurşunlar sallamak her ne kadar başta harika görünse de büyük bir sorunu da beraberinde getirebilir.

Bunu yaptığınızda düşman ateş ettiğiniz noktadaysa yaşadınız. Peki ya düşman girdiğiniz bölgede değilse? İşte o zaman iyi bir kulaklık kullanmaması için dua etmeniz gerekiyor. Çünkü attığınız kurşunların sesi haritada size yakın olan düşmanlara yerinizi söyleyecektir ve bu da açıkçası oldukça lamer bir hareket olabilir. Tamam, o zaman sıra geldi taktiği en verimli nasıl kullanacağınızdan bahsetmeye.

Lamer Ne Demek?

Yalnızca Alışkanlığı Kestirdiğinizde Önateş Yapın

Diyelim ki karşı takımın belirli üyeleri birkaç el üst üste belli konumlarda bekliyor ve siz de bunu gördünüz. İşte o zaman eğitimli bir tahmini atış yapmak için doğru anın geldiğinden emin olabilirsiniz. O bu alışkanlıktan vazgeçene kadar oyunu onun için cehenneme çevirebilirsiniz.

Hangi Oyunlarda Prefire Yapılabilir?

Oynadığınız taktiksel oyunların neredeyse tamamı bu taktiği uygulamak için size doğru alanı sağlayacaktır. Hatta nesneler kurşun geçiriyorsa eliniz bir süre sonra nesnelerden kurşun geçirerek tahmini konumlara ateş etmeye de alışabilir tabii ki. Çok oynanan aşağıdaki oyunların hepsi için bu taktikte kendinizi geliştirebilirsiniz.

  • Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)
  • VALORANT
  • Overwatch (OW)
  • ZULA
  • Rainbow Six: Siege (R6)
  • PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)

Aklınıza takılan diğer soruları yorumlarda bize yöneltebilirsiniz. Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir