Anasayfa > Blog > PS3 Kolu Bilgisayara Nasıl Bağlanır? Bilgisayara Gamepad Bağlama

PS3 Kolu Bilgisayara Nasıl Bağlanır? Bilgisayara Gamepad Bağlama

PS3 kolu bilgisayara nasıl bağlanır? Joystick ile oyun oynamak için hangi adımları atmak gerekiyor? Yapmanız gerekenler aslında çok basit. Detaylar yazımızda.

Yeni oyunları bilgisayarınızdan kontrolörle oynamak istiyorsanız en son çıkan teknolojik aletleri kullanmanıza gerek yok. PS3 kolu FIFA 20, F1 2020 gibi bir çok yeni oyunda başarılı performans sergiliyor. Peki PS3 kolu bilgisayara nasıl bağlanır? Şimdi yapmanız gerekenleri kısaca anlatalım.

PS3 Kolu Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Öncelikle PS3 kolunu bilgisayarınıza USB kablosuyla aynı PS3’e bağlar gibi bağlamanız gerekiyor. Bilgisayarınız bağlantıyı otomatik olarak algılayacaktır. Kolun bağlı olup olmadığını kontrol etmek için Denetim Masası’na girip Donanım ve Ses sekmesinden “Aygıtları ve yazıcıları görüntüle” seçeneğine tıklayabiliriz. Bağladığımız kol burada gözükecektir.

Windows Sistem Sesleri Nasıl Değiştirilir?

SCP-Server Nasıl İndirilir? Nasıl Kullanılır?

Bunun ardından kullanmamız gereken program SCP-Server adı verilen bir program. SCP sayesinde bilgisayarımıza gerekli sürücüleri yüklememiz gerekiyor. Bunun için kendiniz internet üzerinden bulduğunuz bir indirme linkini takip edebilir ya da bu linkten programa ulaşabilirsiniz.

Zip dosyası indirildikten sonra dosyayı masaüstüne çıkartmanız gerekiyor. Bunun ardından dosyayı açtığınızda karşınıza “Source” ve “bin” adlı iki dosya çıkacak. Tıklamamız gereken dosya “bin” dosyası. Şimdi bu dosyanın içindeki “ScpDriver” uygulamasını çalıştıralım. Karşımıza aşağıdaki ekran çıkacak:

Karşımıza çıkan bu ekranda “Force Install” kısmını tiklememiz çok önemli. Tüm kutucukları işaretledikten sonra “Install” seçeneğine basıp uygulamanın gerekli sürücüleri kurmasını bekliyoruz. “Install Succeeded” ifadesini gördükten sonra “Exit” seçeneğine tıklayarak bu uygulamadan çıkıyoruz.

Bazı kullanıcılarda bu adımdan sonra PS3 kolu sorunsuz çalışmaya başlayabilir. Ama her ihtimale karşı sonraki adımı uygulamanızda fayda var.

Şimdi “bin” dosyamıza geri dönüp “ScpServer” uygulamasını çalıştırmamız gerekiyor. Bu uygulamada yapılması gereken hiçbir şey yok. Sadece PS3 kolunu kullanacağımız her seferde ScpServer uygulamasını açmamız yeterli olacaktır.

Flash Oyunlar Nasıl İndirilir?

PS3 Kolunu Bilgisayara Bağlamak İçin Ne Yaptık?

Sistemimizin PS3 kolunu bir XBOX kolu olarak görmesini sağladık. Kullandığımız uygulama Windows’u bunun bir XBOX kolu olduğuna ikna etti ve bu şekilde gecikmesiz ve hatasız olarak PS3 kolumuzu istediğimiz oyunlarda kullanabildik.

Uygulama İlk Başta İşe Yaramıştı Ancak Şimdi Çalışmıyor, Ne Yapmalıyım?

Bazen çeşitli sebeplerden hata alabiliyoruz. En kolay çözüm “bin” dosyasına girip “ScpDriver” uygulamasını çalıştırmak ve yukarıdaki 1 dakikalık adımları tekrarlamak. Uygulama dosyaları sıfırdan indirdiği için tüm sorunlar bu şekilde ortadan kalkıyor.

Uygulama hakkında yaşadığınız sorunları yorumlarda belirtebilirsiniz. İyi oyunlar.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir Yorum

  1. ben ps3 kolunu ilk gün bağlamıştım hatta hiç uygulama indirmeden ama daha sonra ps 3 kolum hparlör olarak gözüktü ses aygıtı olarak gözüküyor buna bir çözüm yok mu ve sanırım bi xbox ın uygulamasını silmiştim windows 10 da olan varsayılan bi uygulama gereken xbox uygulamalarını söyler misiniz dediğim gibi hoparlör olarak gözüküyor kullanılmıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir