Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PS5 Sistem Güncellemesi SSD Depolama Desteği ve Birçok Yenilik Getiriyor

PS5 Sistem Güncellemesi SSD Depolama Desteği ve Birçok Yenilik Getiriyor

Eylül ayı PS5 sistem güncellemesi SSD depolama desteği, 3D ses iyileştirmeleri ve daha birçok yeniliği beraberinde getiriyor.

Sony, PlayStation 5 için yayınlayacağı yeni yazılım güncellemesini detaylandırdı. PlayStation Blog‘da yer alan duyuruya göre, yarın yayınlanacak olan yeni sistem güncellemesi uzun süredir beklenen SSD depolama slotu desteğini aktif hale getiriyor. Güncelleme ayrıca konsolu TV’de kullananlar için 3D ses desteği, kupa takibi ve çeşitli arayüz iyileştirmelerini de beraberinde getiriyor.

Güncellemenin en öne çıkan yeniliği PS5‘in geçen yılki çıkışından beri beklenen SSD slotunun aktif hale gelmesi. Bir süredir beta yazılımını kullanan kişilere sunulan bu özellik yeni güncelleme ile birlikte herkese açık olacak. Yeni güncelleme ile birlikte tüm PlayStation 5 sahipleri Sony’nin açıkladığı şartları karşılayan SSD’leri konsollarına yerleştirebilecekler. Bu sayede PS5 ve PS4 oyunları için daha fazla depolama alanı kazanan kullanıcılar, PS5‘in dahili SSD birimi ile sonradan ekledikleri SSD arasında oyun transferlerini de rahatça yapabilecekler.

PS5 sistem güncellemesi SSD desteği dışında bir diğer önemli yenilik daha sunuyor. TV içerisindeki hoparlör artık PS5‘in sunduğu 3D ses özelliğinden yaralanabilecek. Bunun dışında güncelleme arayüz iyileştirmeleri de içeriyor. Örneğin, kütüphanede ve ana ekranda artık oyunların PS4 ve PS5 sürümleri ayrı ayrı ve açıkça gözüküyor. Ayrıca Kupa Takibi sisteminde de yenilik mevcut. Artık Kontrol Merkezi üzerinden oyuncular her bir oyunda aynı anda beş kupaya kadar takip edebilecekler. Buna ek olarak, PlayStation 5 oyunlarında kazanılan kupalar artık PS4 üzerinden de görülebilecek.

Eylül ayı PS5 yazılım güncellemesi yarın tüm kullanıcılara sunulacak. Güncellemenin boyutu henüz bilinmiyor.

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir