Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Quibi, Wish ve JetBlue Kullanıcılarının Bilgilerini Sızdırmakla Suçlandı

Quibi, Wish ve JetBlue Kullanıcılarının Bilgilerini Sızdırmakla Suçlandı

Quibi, Wish ve JetBlue ile ilgili şok iddia. İnternet siteleri kullanıcı bilgilerini Google, Facebook, ve Pinterest’e sızdırmakla suçlanıyor.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Quibi, Wish ve JetBlue, kullanıcılarının e-mail adreslerini sızdırmakla suçlanıyor. Bir araştırmada ortaya atılan idda, teknoloji gündeminin en önemli konularından biri haline geldi. İddia’nın kaynağı ise Medium.Com internet sitesinde, Zach Edwards tarafından kaleme alınan bir makale. Makaleye göre, popüler siteler, milyonlarca e-mail adresini reklamcılık ve analitik konularında uzmanlaşan teknoloji şirketlerine sızdırıyor. Reklamcılık ve analitik diyince, akla ister istemez bu işte başı çeken Facebook ve Google geliyor.

E-mail adreslerinin reklamcılık ve analitik şirketleri tarafından kullanılması ise onlar açısından oldukça avantajlı. Wish gibi alışveriş sitelerinden sızan veriler,  reklamcılar tarafından kullanıcıların alışveriş ve beğeni alışkanlıklarını kolayca tahmin etmeye yarıyor. Bu tahminler daha sonra, kullanıcıların önüne sunulan reklamlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu tip veri ihlalleri, elbette interneti güvenli ve kişilik hakları ihlal edilmeden kullanmanın önündeki en büyük engellerden biri. Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg, benzer iddialar nedeniyle Amerikan Senato’sunun önünde ifade vermek zorunda kalmıştı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir