Anasayfa > İncelemeler > ROUNDS İnceleme Dosyası

ROUNDS İnceleme Dosyası

ROUNDS

Ekibimizle oynarken harika zaman geçirdiğimiz, eğlenceli bir rekabet içerisinde birbirimizi öldürmeye çalıştığımız ROUNDS'a puanımız 10 üzerinden 8! Henüz yeni bir oyun olmasını ve gelecekteki güncellemelerle çok daha eğlenceli hale gelebileceğini de göz önünde bulundurarak arkadaşlarınızla mutlaka oynamanız gereken bir oyun olduğunu düşünüyoruz.

8.0

ROUNDS inceleme dosyası ile karşınızdayız! Landfall Games oyunculara ROUNDS ile aksiyon dolu bir eğlence vadediyor. İncelememizin detayları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz!

Çocukluğumuzun oyunu “İkili Çatışma” yani “Gun Mayhem”i hatırlıyor musunuz? Peki ya Brawlhalla? Ya Stick Fight? ROUNDS bu oyunları çok güzel bir şekilde harmanlamış, kendi baharatlarından eklemiş ve fırına vermiş. 11 milyondan fazla kombinasyon seçeneğiyle ve 70’ten fazla haritasıyla ROUNDS oldukça iddialı ve eğlenceli.

SaveButonu ekibi olarak deneme şansına sahip olduğumuz ROUNDS, hızlı ve akıcı oynanışıyla 2 boyutlu, 2 kişilik bir rogue-like! Evet firma oyunu bir rogue-like olarak etiketlemiş, çünkü oyunun her turunda rastgele özellikler kazanabiliyoruz ve karakterimizi kazandığımız özelliklere uygun şekilde kullanarak rakibimizi alt etmeye çalışıyoruz.

“Noodle” kollara sahip yuvarlak karakterimiz, kaybettiğimiz her round için farklı bir güçlendirme kazanıyor.

Henüz 1 Nisan’da Steam’de oyuncularla buluşan bu indie oyunda bir round kazanabilmek için rakibinizi iki kere öldürmeniz gerekiyor. 5 round kazanan ise oyunu kazanıyor. Round kaybettiyseniz üzülmenize gerek yok çünkü 65 farklı güçlendirmeden birini hak eden taraf sizsiniz! ROUNDS’da kazanan değil kaybeden taraf güçlendirmelerden yararlanabiliyor, böylece oyunda rekabet asla bitmiyor ve bir tarafın diğer tarafı ezmesinin önüne geçiliyor. Mouse’un sağ tıkında bulunan kalkanımızın yerine patlayan kalkan, can yenileme gibi çeşitli pasif özellikler gelirken sol tıkta bulunan silahımız zehir, patlayıcı mermiler, büyük mermiler gibi özelliklerle gelişebiliyor.

Hareketli haritalarda hem engeller üzerinde dengede kalmaya hem de rakibimizi alt etmeye çalışıyoruz.

Eğlenceli grafikleri, hareketli müziği ve akıcı oynanışıyla ROUNDS en sevdiğimiz parti oyunlarından biri oldu. Peki oyunun geliştirilebilir yönleri yok mu? Kesinlikle var, bazı detaylar ROUNDS’u çok daha iyi hale getirebilir. Örneğin oyunun sadece 2 kişilik bir oyun modu olması oyunun potansiyelini harcıyor. 4 ve 6 kişilik modlarda 2v2, 3v3 karşılaşmalar yaparak aksiyon ve eğlenceyi katlamak mümkün. Online lobilerin detaylanması ve farklı modların gelmesiyle oyuna bir rütbe sistemi eklenebilir, ROUNDS’un Brawlhalla gibi bir e-spor oyunu olmasının önünde fazla engel yok. Ayrıca lobi liderinin oyun ayarlarını değiştirememesi de biraz üzücü bir durum, 5 yerine 10’da hatta 15’te biten maçlar oynamak farklı bir deneyim olabilir. Bunun dışında daha büyük haritalar, daha çeşitli tuzaklar ve split-screen desteği gibi eklemeleri ROUNDS’un gelecek güncellemelerinde görmek isteriz.

Yeni özellikler kazandıkça harita bir renk cümbüşüne dönüşüyor.

ROUNDS inceleme dosyamızın sonunda geldik. Ekibimizle oynarken harika zaman geçirdiğimiz, eğlenceli bir rekabet içerisinde birbirimizi öldürmeye çalıştığımız ROUNDS’a puanımız 10 üzerinden 8! Henüz yeni bir oyun olmasını ve gelecekteki güncellemelerle çok daha eğlenceli hale gelebileceğini de göz önünde bulundurarak arkadaşlarınızla mutlaka oynamanız gereken bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki incelemelerde görüşmek dileğiyle!

ROUNDS’u Steam üzerinden satın almak için bu linke tıklayabilirsiniz!

SaveButonu ekibine ROUNDS’u deneme fırsatı sunduğu için Landfall Games’e teşekkür ederiz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir