Anasayfa > Teknoloji Haberleri > RTX 3000 Serisine Olan Talep Yıl Sonuna Kadar Stokları Eritecek

RTX 3000 Serisine Olan Talep Yıl Sonuna Kadar Stokları Eritecek

RTX 3000, stok eritmede hiçbir problem yaşamıyor. Nvidia CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre, şu andaki talep yıl sonunda stokları bitirecek.

Oyun teknolojilerinde 2020’nin en önemli teknoloji gelişmelerinden birisi de şüphesiz Nvidia’nın görücüye çıkardığı  GeForce RTX 3000 serisi oldu. Ülkemizdeki dolar kurundan dolayı fiyatları cep yaksa da, diğer ülkelerde bir önceki 2000 serisinden çok fazla yükselmeyen fiyatlar oyuncuları memnun etti. Oyun teknolojilerine devrimsel nitelikte bir dizi özellik getiren seri, özellikleri ve fiyatları nedeniyle oyuncular arasında ciddi bir talep yarattı.

NVIDIA GeForce RTX 3000 Serisi Kartların Fiyatları Açıklandı

Çıkışından itibaren inanılmaz bir talep yaratan RTX 3000 serisinin sene sonunda bu talebi katlaması bekleniyor. Bilindiği gibi batı dünyasında sene sonu, tatil sezonu olarak biliniyor. Noel ve diğer bayramların sene sonuna gelmesi ve bu dönemlerde yapılan indirimler, ailelerine ve arkadaşlarına kaydadeğer hediyeler almak isteyen kişileri tüketime itiyor.

Bu nedenle, RTX 3070‘in çıkış tarihi iki hafta kadar ertelenerek 29 Ekim‘e çekilmişti. Nvidia, bu ertelemeye gerekçe olarak, tatil döneminden önce yapabildikleri kadar çok stok üretmek istemelerini göstermişti. PC Gamer sitesinde yayınlanan habere göre, Nvidia CEO’su, çok başarılı bir son çeyrek geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

NVIDIA GeForce RTX 3000 Serisi Tanıtıldı

Nvidia’nın 1993’ten beri CEO’luğunu yapan Jensen Huang, durumun taleple ilgili olduğunu özellikle vurguladı. Huang’a göre, sorun arzla ilgili değil. RTX 3000 serisine çok yüksek bir talep beklediklerini ve stoklarını buna göre ayarladıklarını söyleyen CEO, talebin bu çok yüksek beklentiyi bile aştığını söyledi. CEO, RTX 3000 stok sorununa çözüm üretmek için ellerinden geleni yaptıklarını da vurguladı.

Ampere teknolojisiyle oyunlardaki ışık ve gölgelere devrimsel bir yaklaşım getirecek olan RTX 3000 serisi, bir çok popüler oyun tarafından da şimdiden benimsendi. Bunlardan en öne çıkan oyunlardan Cyberpunk 2077’in RTX 3000 serisi kullanılarak yayınlanan fragmanı geçtiğimiz ayda yayınlanmış ve büyük beğeni toplamıştı. Bunların dışında, Fortnite ve Call of Duty: Cold War da RTX serisini benimseyen ilk oyunlar listesinde.

RTX 3000’in performans marifetlerinden faydalanmak isteyen oyuncular, tatil sezonuna girmeden önce sistemlerini güncellemeli. Seriye olan talep, yakın zamanda bitmeyecek gibi görünüyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir