Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Rythm Bot Discord Kullanıcılarına Veda Ediyor

Rythm Bot Discord Kullanıcılarına Veda Ediyor

Rythm Bot Discord platformundan kaldırılıyor. YouTube ve Google’ın yeni kurbanı  Rythm Bot 15 Eylül’de aramızdan ayrılacak. 

Groovy‘nin ardından, Discord‘un en ünlü botlarından birini daha kaybetmeye adım adım yaklaşıyoruz. Henüz 30 Ağustos’ta, Groovy Bot YouTube’un hizmet şartlarını ihmal ettiği gerekçesiyle Google‘ın da talebiyle kapatılmıştı. YouTube online hayatımızı renklendiren Discord botlarını bir bir avlamaya devam ediyor. Aynı Groovy gibi, Rythm Bot‘un da YouTube’un reklam gelirlerine zarar verdiği gerekçesiyle kapatılacağı düşünülüyor. Google ve YouTube‘un önümüzdeki günlerde benzer işlevi gören diğer botlar için de yaptırımlar uygulaması bekleniyor.

Groovy Bot 30 Ağustos’ta Yanımızdan Ayrılıyor

5 yıllık hizmetimizin ve 20 milyon kullanıcı tarafından kullanılmamızın ardından, Rythm 15 Eylül‘de kapatılacak.

Ancak bu bir son değil! Henüz paylaşamayacağımız bir proje üzerinde yorulmadan çalışıyoruz! Bu konu hakkında güncellemeleri görmek isterseniz, sitemizi takip edin.

Groovy ve Rythm’in ardından, YouTube’un yeni hedefi MEE6 mi olacak?

Rythm Bot Discord’a Veda Ediyor, Rythm Bot Geliştiricisi Neler Söyledi?

20 milyon sunucuya kurulan, 560 milyondan fazla Discord kullanıcısının hayatına dokunan Rythm Bot‘un Discord macerasından aldığımız son mesaj bu olacak gibi gözüküyor. Ancak geliştiricilerin yeni projesinin ne olduğu henüz açıklanmadı. Rhytm yaratıcısı Yoav, Verge için verdiği röportajda “Öyle ya da böyle bunun bir gün gerçekleşeceğini biliyorduk.” diyor ve ekliyor “Zaten bu yüzden 1 sene önce yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladık. Groovy‘nin başına gelenler, bize sadece yaşanacakların daha önce yaşanacağını gösterdi.” Ekibin yeni projesinin bir şekilde Discord bağlantılı olması bekleniyor ancak bu konuda herhangi bir doğrulama henüz yok.

Tam 16 server, 4 TB RAM, 1000 CPU kullanılan ve tonlarca emek harcanan müzik botunun bu şekilde aramızdan ayrılacağını görmek üzücü. Yoav, Rythm‘in uyarı mesajı almasının ardından diğer botların da benzer kapanma tehditleriyle karşılaşabileceğini düşündüğünü belirtiyor. “Discord kullanıcılarının, Discord‘u müzik botsuz hayal etmesi oldukça zor olacak. Bu botlar Discord deneyiminin çok değerli bir kısmını oluşturdu ve toplulukları bir araya getirdi. Bu haber, platformdaki herkes için bir dönemin sonu.” Konu hakkında Discord ve Google‘a ulaşan Verge, Discord‘un konu hakkında açıklama yapmak istemediğini belirtiyor. Google ise iletişim girişimlerine herhangi bir geri dönüş yapmamış.

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir