Anasayfa > Listeler > Salgın Temalı Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Oyun

Salgın Temalı Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Oyun

Corona virüsünün dünyayı derinden etkilediği son günlerde salgın temalı oyunlara değinelim istedik. Hem belki Corona tatilinde oynamak isteyeceğiniz oyunlar bulabilirsiniz.

Salgınlar insanlığı yüzyıllar boyunca etkilemiş felaketlerdir. Bu etkiler günümüzde oyun dünyasına da yansıyor tabii ki. Bu listemizde de salgın temasını en iyi yansıtabilmiş oyunları derledik. Listedeki oyunların kötüden iyiye veya başka bir şekilde değil, rastgele sıralandığını da belirtelim. O zaman hadi, başlıyoruz!

1- Left 4 Dead 2

Left 4 Dead

Left 4 Dead serisi özellikle oyunlarda zombi akımını başlatan yegane isimdir. Zombi salgınını arkadaşlarınızla omuz omuza karşılayabiliyorsunuz. Left 4 Dead, hem bir efsane olmayı başarmış hem de insanların beğenisini ve saatlerini kazanmıştır. Özellikle de 2009’da çıkan 2.oyunun birçok ödüle layık görülmesi ve çok oyunculu oyunlar arasında hatrı sayılır bir başarı göstermesi bu oyunu listemize alma sebeplerimizden.

2- Plague Inc.

Plague Inc.

Beklenmedik ve büyük başarı göstermiş mobil bir oyundu Plague Inc. Ancak gösterdiği başarı ve oyuncular tarafından çokça sevilmesi, günümüzün en popüler salgın temalı oyunlardan birisi olmasını sağladı. Son günlerde Corona virüsü sebebiyle Çin’de yasaklanması gibi ilginç olaylara da karışmışlığı var.

3- The Last of Us

The Last Of Us

PlayStation 4‘e özel olarak çıkan The Last of Us gerek karakterleri gerekse hikayesiyle büyük başarı göstermiş oyuncular ve eleştirmenlerin beğenisini toplamıştı. Yine zombi temasından yola çıkarak ilerlerken, derin karakterleriyle insanı etkileyerek daha farklı bir yol izlemişti. Geçtiğimiz günlerde 2.oyun için ön siparişler de başlamış ancak ironiktir ki Corona sebebiyle ertelenmişti.

4- A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale

A Plague Tale: Innocence, AA bir oyun olarak piyasaya çıkmasına rağmen dikkatleri üzerine çekebildi, puanları topladı. Veba salgını temasında, ortaçağda bir abla ile kardeşinin hikayesini oynuyoruz burada. Hikayesi ve atmosferiyle oldukça başarılı bir oyun. Veba gibi ağır bir temayı da oldukça başarılı işliyor kendisi.

5- Resident Evil

Resident Evil

Salgın denildiğinde insanın aklına ilk gelen, efsanevi oyun serileri arasındadır Resident Evil. Bulmacaları ve atmosferiyle zombi temasını oyunlarda başarıyla kullanan ilk yapımdır ayrıca. Büyük ses getirmesinin yanı sıra şimdilerde eski oyunların “yeni tarzda” yeniden yapılması onları oynamanız için harika birer bahane!

6- Days Gone

Days Gone

Evet, listede çoğunlukla zombi oyunlarına yer veriyoruz. Ancak salgın temalı oyunlar genellikle zombi temalı arkadaş! Aslında listedeki diğer oyunlara nazaran daha az beğeni toplasa da açık dünyada World War Z  kafasında, ışık hızında depar atan zombilerden kaçmak çok eğlenceli değil miydi?

7- Deceit

Deceit

Deceit sezgilerinizi test eden çok oyunculu bir FPS oyunudur. Bir akıl hastahanesinde, etrafınızda 5 yabancıyla uyanıyorsunuz. Sonrasıysa grubunuzdaki iki kişiye enfekte edilmiş virüsten sağ çıkmaya çalışamak! Listedeki diğer oyunlardan oldukça farklı bir yapısı bulunan Deceit, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en iyi virüs içerikli oyunlardan.

8- Pandemic

Pandemic

Tıpkı Plague Inc. gibi bir salgın simülasyonu Pandemic. Ancak Plague Inc.‘in aksine tam tersi bir amaç güderek virüsü yaymaya değil yok etmeye çalışıyorsunuz. Bana kalırsa bu oyunlardan birisini bile sevmişseniz diğerine kesinlikle şans vermelisiniz!

9- Dead Island

Dead Island

Techland tarafından 2011’de geliştirilmiş yine zombi temalı bir oyun Dead Island. Ancak oyun diğerlerinden farklı olarak olağan üstü bir şiddet içeriği barındırıyor. Zombileri hemen her fantaziyle öldürebildiğiniz oyun, hayatta kalma hissiyatından çok içinizdeki vahşeti ortaya çıkartmakta başarılı. Bazı ülkelerde yasaklanmışlığı da var tabii ki.

10- Dying Light

Dying Light

Yine Dead Island‘ın geliştiricisi Techland tarafından geliştirilmiş, günümüzde de oldukça popüler olan bir oyun Dying Light. Yakın zamanda çıkması beklenen Dying Light 2 de kısa süre önce The Last of Us 2 ile aynı kadaeri paylaştı ve belirsiz bir tarihe ertelendi.

Aradığınızı bu listede bulamadıysanız Corona virüs tatilinde oynamanız gereken 10 oyunu sıraladığımız şu yazımıza da bir göz atabilirsiniz!

Korona Virüsü Tatilinde Oynamanız Gereken 10 Oyun

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir