Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Samsung Pes Etti: S Voice Asistanı Tarihe Karışıyor

Samsung Pes Etti: S Voice Asistanı Tarihe Karışıyor

Samsung sonunda pes etti. Samsung’un Siri’si olarak adlandırılan S Voice Asistanı beklenen ilgilyi göremediği için fişi çekiliyor.

Teknoloji devlerinin geliştirdikleri uygulamalar hayatımızı kolaylaştırmaya devam ederken, her uygulama istenen ilgiyi görmüyor. Bunun son örneği olan Samsung S Voice Asistan, 1 Temmuz 2020 itibariyle telefon ekranlarına veda edecek.

Apple’ın sesli asistanlı olan Siri, piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren sevilerek kullanılmış ve internette bir çok meme’in de konusu olmuştu. Ancak Samsung’un aynı hevesle geliştirdiği Samsung S Voice Asistanı beklenen ilgiyi görmedi. Sesli asistan ilk olarak, Samsung Galaxy III modeline çıkarılmıştı. Hatırlatıcı oluşturmak ve arama yapmak konusunda sahip olduğu kusurlara rağmen işlevsel olan asistan, Apple ve Google’ın asistanlarının ulaştığı popülerliği yakalayamadı. Bunun en büyük sebebi olarak, sahip olduğu buglar, yavaş çalışması ve rakiplerinin aksine sesli sorulara yanıt verme özelliğinin bulunmaması gösteriliyor.

2012’de piyasaya sunulan sesli asistan, başlangıçtaki başarısızlık algısını asla kıramadı. Uygulama, Samsung’un bazı giyilebilir teknoloji ürünlerinde varolmaya devam ediyor. Galaxy Watch ve Galaxy Active’de varolan uygulama, Gear S3 ve Gear Sport’ta 1 Temmuz 2020’den sonra da update almaya devam edecek. Bu açıdan, fişi çekilmekten çok, şimdilik Samsung’un giyilebilir teknoloji ürünlerine yönelik bir uygulama olarak hayatına devam edeceği anlaşılıyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir