Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Sharp Yüz Maskeleri, Aşırı Talebi Karşılayamadı

Sharp Yüz Maskeleri, Aşırı Talebi Karşılayamadı

Teknoloji markası Sharp, yüz maskesi üreteceğini açıklamıştı fakat bugün satışa konulan maskeler, sitede yoğunluk yaratınca firmanın sunucularında yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluk sunucuları ekleyince akıllı ev aletleri de bundan nasibini aldı.

Japonya’da kurulan teknoloji markası Sharp, ürettiği ürünlere yüz maskesini de üreteceğini söylemişti. Bugün sitede satışa sunulan bu maskelere olan talep çok fazla olunca ise işler istendiği gibi gitmedi ve Sharp markalı akıllı ev ürünü kullananlar sorun yaşadı. Akıllı ev cihazlarının telefondan kontrol edilemediğine, bağlantı sorunları olduğuna dair raporlar yapıldı.

Sharp’tan bir temsilci sorun için özür diledi ve firmanın sorunun kaynağını aradığını söyledi. Şirkete göre problemin kaynağı, üzerinde aşırı yük oluşan sunucularının hem akıllı ev cihazlarına hem de online mağazalarına ev sahipliği yapması olabilir.

Maskelerin diğer maskelerden pek bir farkı yok, sadece alt taraflarında Sharp logosu yer alıyor. 50’lik maske kutusu yaklaşık 3.000 yen (28 dolar civarı) iken her müşteri üç günde maksimum bir kutu satın alabiliyor.

New Yorklular için uzaktan evlenme dönemi başlıyor!

Nesnelerin İnterneti teknolojisinin hayatımızda nasıl büyük bir yer kapladığını ve kaplamaya artarak devam edeceğini göz önünde bulundurursak özellikle hayatı dijitale döndürdüğümüz bu kriz dönemi teknoloji firmalarının altyapılarının yeterliliğini sorgulamasına yardımcı olabilir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir