Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Siber Pazartesi İndirimlerinde 10.8 Milyar Dolar Harcandı

Siber Pazartesi İndirimlerinde 10.8 Milyar Dolar Harcandı

Şükran Günü tatilinden sonra kutlanan Siber Pazartesi indirimleri bu yıl büyük satış rakamlarına ulaştı. Siber Pazartesi etkinliği 30 Kasım Pazartesi günü rekorları alt üst etti. Detaylar haberimizde.

Ülkemizde çeşitli isimlerle kutlanan Kara Cuma indirimleri bu sene pazartesi indirimleri tarafından geçildi. 27 Kasım Cuma günü yapılan büyük indirimlerle adını duyuran “Black Friday”, bu sene tam 9 milyar dolarlık rekor harcamaya sebep olurken sadece 3 gün sonra gerçekleşen “Cyber Monday” daha büyük bir çılgınlık yarattı. 3 günde 2 harcama rekoru kırıldı.

Playstation Plus Aralık 2020 Oyunları Açıklandı

Koronavirüs salgınıyla birlikte eve kapanmak zorunda kalan insanlar uzun bir süredir istedikleri alışveriş deneyimini yaşayamıyor. Bu sebepten online satış siteleri sene boyunca yükseliş yaşadılar. Özel günler bu sitelere olan ilgileri artırdı, önce Kara Cuma 9 milyar dolar ile ardından da Siber Pazartesi 10.8 milyon dolar ile rekor kırdı.

Siber Pazartesi (Cyber Monday) Nedir? | Teknolojioku

Adobe Analytics’in açıkladığı verilere göre pazartesi günü dakikada 12 milyon dolar harcama yapıldı. Adobe Digital Insights yöneticisi Taylor Schreiner Siber Pazartesi’nin Amerika’nın şu ana kadarki en büyük indirim günü olduğunu belirtti. Harcanan toplam parada geçen seneye göre %15’ten fazla bir yükseliş yaşandı. Adobe, tatil boyunca yaşanacak özel günlerde bu sayıların tırmanmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Evine “tıkılmış” hisseden müşteriler salgın uzadıkça internet üzerinden daha çok para harcamaya yatkın hale geliyor.

Adobe Analytics’in tahminlerine göre Amerika’da bu sene yapılan online harcamalar geçen seneye göre %30 artış göstererek 184 milyar dolara ulaşacak.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir