Anasayfa > Tanıtım Yazıları > Slayt Gösterisi Oluşturucuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Slayt Gösterisi Oluşturucuları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir zamanlar televizyonlar ve radyolar teknolojinin en şekilli hediyeleri olarak görülüyordu ve zamanla insanlar akıllı telefonlar gibi herhangi bir maddi değeri olan şeyleri değerli bir hediye statüsüne soktular. Ama günümüzde genelleme yapacak olursak telefonlar değil onları içindeki resimlerin daha kıymetli olduğu ve hediyelerin kıymetinin maddi değerinden çok manevi değerinin anlaşıldığını görüyoruz. Fotoğraflara veya videolara tıklamak için insanların güvenmesi gereken tek şey kameraydı. Ama şimdi, bir telefonla insanlar fotoğraflara tıklayabilir, müzik kaydedebilir ve video kaydedebilir tüm bunları kendi emeğiyle birleştirip mükemmel bir hediye yapabilir. Teknoloji sadece burada durmadı, şimdi modern yazılım programları veya çevrimiçi slayt yapma oluşturucuların yardımıyla fotoğraflar bile slayt gösterilerine dönüştürülebiliyor.

Slayt gösterisi nedir?

Slayt gösterileri yardımı ile insanlar, fotoğrafların veya diğer görüntülerin bir montajını hazırlayabilir ve bunları internette dijital formatta temsil edebilir. Çok sayıda fotoğraf ve görüntü otomatik olarak erişilmek üzere birbirine bağlanabilir veya tekrar tekrar fare tıklamaları ile seçildikten sonra da erişilebilir.

Ancak bir slayt gösterisinin standart bir video formatına benzemediğini unutmayın, çünkü bir slayt gösterisinde tüm görüntüler hareketli olmaktan ziyade statiktir ve bu nedenle tüm görüntüler net bir şekilde tanımlanabilir. Genellikle çekici temalı şablonlar uygulanır ve bazen slayt gösterilerine müzik eşliğinde sesli slayt gösterisi olarak yayınlanır. Ayrıca, iyi bir çevrimiçi slayt gösterisi oluşturucu ile efektler, farklı geçişler veya görüntü düzenleme özellikleri dahil olmak üzere çok çeşitli tasarım seçenekleriyle birçok araç kullanılabilir.

Slayt gösterileri oluşturmak için araçlar

Slayt gösterisi oluşturmak için kullanıcıların yapması gereken ilk önemli şey tüm görüntüleri seçmek ve ardından bu görüntüleri çeşitli araçlarla düzenleyerek seçilen sıraya göre dizmektir. Bu araçların çoğu, video düzenleme programları gibi işlev görebilir.

Zaman çizelgesi, farklı görüntülerin doğru yerde konumlandırılmasına izin verecek ve ayrıca her görüntünün ilgili süresinin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Daha sonra, bazı görüntülerin yumuşak yumuşak geçişlere sahip olabileceği, diğerlerinin daha hareketli olabileceği görüntülerin gerekli geçişleri belirlenebilir.

Slayt gösterilerinin birçok yazılım programı, görüntü optimizasyonu özellikleri de dahil olmak üzere fotoğraf galerileri barındırır. Bu özellikler, renk uyumuna ve görüntüleri gerektiği gibi kırpmaya yardımcı olacak renk ve kırpma araçlarını içerir. Bunların dışında, belirli görüntüleri veya görüntünün seçilen bir alanını vurgulamak için kullanılabilecek başka filtre ve yakınlaştırma efektleri de olacaktır.

Slayt gösterilerinin kullanımları

Slayt gösterileri, birçok web sitesi sahibi ve web yayıncısı tarafından içeriklerini sergilemek için kullanılır. Blog yazılarının yanı sıra, bu günlerde slayt gösterileri de çevrimiçi içeriklerde kendilerine sabit bir format oluşturmuştur.

Fotoğraf galerileri ve slayt gösterileri kullanmanın en büyük avantajı, hikayeler ve temalar şeklinde geniş bir bilgi yelpazesi sunabilmeleri ve web sitesinin ziyaretçileri için daha uygun görünebilmeleridir. Örneğin, çeşitli görsel veya duygusal sorunlar iyi bir slayt gösterisi aracılığıyla etkin bir şekilde gösterilebilir ve birçok koleksiyon ve temsil de aynı şekilde slayt gösterisi formatlarında görüntülendiğinde daha iyi uyum sağlar.

Birçok çevrimiçi gazetecilik ve kitle iletişim sitesi bir konuyu daha derinlemesine aydınlatmak için slayt gösterileri kullanır. Slayt gösterileri, videolardan daha ucuz ve üretilmesi daha kolaydır bu nedenle resimleri standart bir format olarak gören ve resimleri izleyicilerine duygusal hikayeler anlatırken uygun şekilde kullananlar için uygun bir ortam gibi görünmektedir.

Slayt gösterileri bugünlerde içerik pazarlamasında da çok popülerdir. Slayt gösterileri, faydalı içeriği görsel olarak sunma fırsatı sunar ve bu nedenle izleyicilerin karmaşık konuları anlamalarını kolaylaştırır. 

Çözüm

Slayt gösterileri, içinde müzik uygulanmış veya uygulanmamış çevrimiçi olarak yayınlanabilen fotoğraf slayt gösterilerinin dijital versiyonu olarak söylenebilir. Slayt gösterileri, izleyicilere metinlerden daha kolay ulaşabildikleri için görsel sunum adına kullanışlıdır.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir