Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Spotify’ın Lisans Alacağı ve Temsilcilik Açacağı Belirtildi

Spotify’ın Lisans Alacağı ve Temsilcilik Açacağı Belirtildi

RTÜK’ün yayın servislerine sunduğu lisans şartı konusunda bugüne kadar sessizliğini koruyan Spotify, sonunda harekete geçti. Spotify’ın RTÜK’den lisans alacağını ve temsilcilik açacağını kabul ettiği belirtildi.spotify

RTÜK’ün uzun süre önce duyurduğu haberle yayın servislerine Türkiye’de hizmet vermeye devam edebilmeleri için lisans şartı koşmuştu. Amazon Prime, YouTube ve Netflix gibi dev isimler lisans için başvuruda bulunmuş ve uzun zaman önce de lisanslarını almışlardı. RTÜK geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla bunu tekrar dile getirmiş, hala başvuru yapmayan servisler için yayın yasağına kadar gidebilecek cezalarda bulunulacağını söylemişti. Başvuruda bulunmayan servislerden birisi de, ülkemizde geniş bir kullanıcı ağı bulunan Spotify’dı.

İşte durum böyleyken RTÜK harekete geçerek Spotify’a, lisans başvurusu yapması için son 72 saatinin kaldığını söyleyen bir açıklamada bulundu. Eğer 72 saat sonrasında Spotify hala başvuruda bulunmamış olursa platforma yayın yasağı getireceğini de ekledi. Birçok kişi işin nereye varacağını merak ederken sonunda beklenen haber Spotify’dan geldi. Spotify lisans başvurusunda bulunacak ve Türkiye’de temsilcilik açarak RTÜK’ün şartlarını kabul edecek. Haberin kaynağına ise buradan erişebilirsiniz.

Spotify Türkiye’de Yasaklanacak Mı? RTÜK Uyardı!

Bununla beraber bundan sonra ne olacağı da merak konusu. Özellikle RTÜK’ün eline Spotify’ı denetleme hakkı geçtikten sonra ne gibi değişikliklerin olacağını herkes merak ediyor. Kimileri içerik anlamında bazı kısıtlamalara gidileceğini, bu konuda özellikle podcastler önemli bir yer kaplıyor, kimileri ise fiyatların değişeceğinden endişeleniyor. RTÜK’ün bu konuyla ilgili ne yapacağını ise önüzümdeki haftalarda göreceğiz.

 

 

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir