Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Sprout.ai 2.5 Miyon Dolar Yatırım Topladı

Sprout.ai 2.5 Miyon Dolar Yatırım Topladı

Sprout AI 2.5 milyon dolar yatırım topladı. London Imperial College tabanlı şirket, sigorta taleplerine yapay zeka geliştiriyor.

Sprout.ai, sigorta teknolojileri konusunda adını duyurmaya başlayan startuplardan biri. London Imperial College tabanlı şirket, aldıkları çekirdek yatırımın dışında 2.5 milyon dolar daha yatırım topladı. Yatırımcılar arasında en yüksek yatırımı yapan Amadeus Capital Partners, Playfair Capital ve Techstars bulunuyor.

2018 yılında kurulan şirket, sigorta taleplerinin 24 saat içerisinde cevap verilmesini sağlayan yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştiriyor. Yapay zekanın yaptığı iş, doğal dil işleme ve optik karakter tanımlama teknolojilerini kullanarak, sigorta talebini hava şartları, konumlandırma, iş ve ilaç gibi bilgilerle birleştirip insan değerlendirmesini ortadan kaldırmak ya da kolaylaştırmak.

Sprout.ai CEO’su Niels Thone, “Bizim misyonumuz sigorta sahiplerine 24 saat içinde ödeme yapmak.” şeklinde konuştu. “An itibariyle, sigortaların sonuçlanması İngiltere’de ortalama 25 gün sürüyor. Bunun en büyük sebebi, sigorta talebinin başlangıcında ortaya çıkan bilgi eksikliği ve sigortanın karşılanma süreci boyunca bir çok manuel işlem gerektirmesi. Bu da iki soruna neden oluyor: Kötü kullanıcı deneyimi ve sigorta şirketleri için yüksek operasyon giderleri” diyen Niels Thone, Sprout.ai’nin bu sorunu çözeceğini düşünüyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir