Anasayfa > Blog > Steam Arkadaş Ekleme Rehberi

Steam Arkadaş Ekleme Rehberi

Steam tüm dünyada yaygın kullanımı ile oyunculara yeni bir tarz kazandırdı. Peki Steam arkadaş ekleme işlemi nasıl yapılıyor? 

Öncelikle Steam arkadaşlık konusunu sosyal medyadan alışık olduğumuz şekilde gerçekleştirmiyor. Valve bu noktada biraz daha farklı bir tutum sergiliyor. Steam seviyeniz ile doğru oranda ilerleyen bir arkadaş ekleme hakkı tanıyor. Sadece bununla da sınırlı değil, belli bir tutarda alışveriş yapmazsanız ancak karşı taraf sizi arkadaş ekleyebiliyor. Dilerseniz tüm ayrıntılarıyla rehbere başlayalım.

Steam Grup Kurma

Steam Arkadaş Ekleme

Steam’de Arkadaş Ekleme İşlemi

Steamde arkadaşlarımızı eklemenin 5 farklı yolu bulunuyor.

  • Kod ile Arkadaş Ekleme: Üst menüden ismimize geldiğimizde ‘Arkadaşlar’ butonuna tıklıyoruz. Sol taraftan ‘Bir Arkadaş Ekle’ bölümüne geçiyoruz. Orada arkadaş ekleme kodu karşımıza çıkıyor, arkadaşımızdan kodunu isteyerek ya da kendi kodumuzu ona göndererek işlemi tamamlıyoruz.

steam kod ile arkadaş ekleme

  • Bağlantı ile Arkadaş Ekleme: Aynı menüde, kod kısmının altında 2. yöntem olarak da bu yol görünmekte. Oradaki linki arkadaşınıza yollayabilirsiniz. Eğer size bir link geldiyse Steam hesabınıza tarayıcıdan giriş yapmanız gerektiğini unutmayın.
  • İsim ile Arkadaş Ekleme: Geçmişte bu yol sebebiyle arkadaş eklemek epey zor bir iş haline geliyordu. Çünkü kullanıcı adını değil, profilinde kullandığı isimi aratmanız gerekiyor ve Steam dünya genelinden pek çok benzer sonucu karşınıza çıkartıyor. Yine de özgün ve kendine has bir isim kullanıyorsa çok da sorun değil.
steam isim ile arkadaş ekleme
Örneğin x’den yola çıkarak 3 milyon sonuç bulabilmekte.
  • Oyun içi Arkadaş Ekleme: Özellikle Valve’ın kendi oyunlarında (CS:GO, Tf 2, Dota 2 gibi), oyunda birlikte oynadığınız takım arkadaşlarınızı oyunun içinden arkadaş ekleyebiliyorsunuz. Ortak arkadaşlarınız vesilesi ile tanıştığınız insanları oyun esnasında bu şekilde arkadaş ekleyebilirsiniz. Tabii diğer çevrimiçi oyunların da bazılarında bu özellik kullanılabilir bir durumda.

Mobilde de son yöntem hariç bütün yöntemlerle Steam’in mobil uygulaması üzerinden arkadaş ekleme işleminizi tamamlayabilirsiniz. İyi oyunlar.

Steam Arkadaş Ekleme Ücret Limiti

Diğer internet siteleri basmakalıp bir şekilde “Arkadaş ekleyebilmeniz için 5$’lık alışveriş yapmanız gerekiyor” diyor. Aslında çok haksız değiller fakat sırf dostlarınızı listenize dahil edebilmeniz için yüklü bir miktara oyun satın almanız şart değil. Çünkü Steam dolar kuru 2.1 TL’de sabitlenmiş durumda. Yani 15 TL’lik bir yükleme yapmanız yeterli. Aynı zamanda Steam oyun satın almanızı da şart koşmuyor, sadece cüzdanınıza para yüklemeniz yetiyor.

Aynı zamanda arkadaş ekleyemiyorsanız ve para yatırmak istemiyorsanız da çözüm basit. Sorunu yaşadığınızda kişiye “Sen beni ekle” derseniz, listenizde ilk birkaç kişiye uygun yer olduğu için sorun yaşamadan birbirinizi listenize ekleyebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

12 Yorumlar

  1. 20 TL ALIŞVERİŞ YAPTIM 5 DK ONCE AMA SADECE 2.63 DOLAR HARCAMIŞSINIZ DIYE GOZUKUYOR

  2. tsk ederim arkadasımı ekledım

  3. Hesabıma 20 tl attım 15 tlsini harcadım arkadaş ekliyemiyorum

  4. mutlaka 5 dolarlıklı yapmamız gerekiyor mesela dolar kuru şuan 10 ise 50 liramı harcamam gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir